REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienoje Šiaurės Kinijos anglių kasykloje po penktadienį įvykusio sprogimo rasti 27 žuvę angliakasiai, o dar septyni liko įkalinti šachtose, šeštadienį pranešė Kinijos valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak naujienų agentūros „Xinhua“, apie 100 gelbėtojų ieškojo darbininkų po sprogimo, kuris penktadienio rytą įvyko Šansi provincijoje esančioje kasykloje. Šis regionas yra vienas iš svarbiausių Kinijos akmens anglių kasybos pramonei.

REKLAMA

Prie Siaoji miesto esančioje kasykloje iki šiol rasti 27 darbininkų kūnai ir toliau ieškoma dar septynių dingusiųjų, pranešė „Xinhua“. Penkiolika angliakasių sugebėjo po sprogimo išbėgti iš kasyklos, o devynis gyvus žmones rado gelbėtojai.

Kinijos akmens anglių kasyklos yra vienos iš pavojingiausių pasaulyje. Jose dažnai nesilaikoma saugumo reikalavimų, siekiant gauti kuo didesnį pelną ir patenkinti sparčiai didėjantį Kinijos anglies poreikį. Iš akmens anglies Kinija išgauna apie 70 proc. suvartojamos energijos.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijos darbo saugos administracija penktadienį savo interneto svetainėje pranešė, kad kasykla turėjo visas reikiamas licencijas, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Pagal oficialią statistiką, per praėjusius metus Kinijos anglių kasyklose žuvo 3800 žmonių. Lyginant su ankstesniais metais, žuvusiųjų skaičius sumažėjo 20 procentų.

Tačiau daugelis nepriklausomų darbo priežiūros organizacijų įtaria, kad tikrasis žuvusiųjų skaičius daug didesnis. Teigiama, jog daug nelaimių nuslepiama, kad būtų išvengta nuostolingo kasyklų uždarymų ir teismo procesų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų