REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saragosos mieste penktadienį atidaroma paroda „EXPO 2008“, kurios tema - „Vanduo ir darnus vystymasis“. Tikimasi, kad paroda pritrauks 6,5 mln. lankytojų ir atkreips pasaulio dėmesį į vieną didžiųjų 21 amžiaus iššūkių.

REKLAMA
REKLAMA

21 val. (22 val. Lietuvos laiku) parodą atidarys Ispanijos karalius Juanas Carlosas, karalienė Sofia ir ministras pirmininkas Jose Luisas Rodriguezas Zapatero.

REKLAMA

Parodoje, įsikūrusioje ant Ebro upės kranto ir veiksiančioje tris mėnesius, bus galima lankytis nuo šeštadienio. 25 hektarų plote bus galima pamatyti 140 paviljonų, kuriuos pristato 102 valstybės. Vienas iš jų - akvariumas ir muziejus, įkurdinti ant naujo tilto, kurį projektavo irakiečių kilmės britų architektė Zaha Hadid.

Atidaryme taip pat dalyvaus Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso, Meksikos prezidentas Felipe Calderonas, Maroko ministras pirmininkas Abbas El Fassi ir Portugalijos prezidentas Anibalas Cavaco Silva.

REKLAMA
REKLAMA

Parodos metu planuojama surengti 5 000 šou, tarp jų - ir birželio 23 dieną numatytas Bobo Dylano koncertas. Pagrindinėse parodos alėjose kiekvieną dieną pasirodys Kanados cirko „Cirque du Soleil“ atlikėjai.

EXPO ketina supažindinti lankytojus su vandens ar jo trūkumo problemomis. Kai kuriose zonose bus ypatingos temos, pavyzdžiui „dalinimasis vandeniu“ ar „troškulys“.

Ant specialios „Vandens platformos“ bus rengiamos diskusijos ekonominiais, socialiniais ir aplinkosauginiais vandens aspektais visame pasaulyje.

Diskusijose dalyvaus apie 2000 ekspertų iš viso pasaulio. Jos pasibaigs rugsėjo 11 dieną Tarptautiniu vandens ir tvarios plėtros simpoziumu ir Saragosos chartijos pasirašymu.

„EXPO“ veiks nuo birželio 14 iki rugsėjo 14 dienos. Įėjimo bilietas kainuos 35 eurus (120 litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų