REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio čempionai italai kluptelėjo dar sykį. Šįkart antrosiose C grupės rungtynėse jie nesugebėjo įveikti Rumunijos futbolininkų. Mačas baigėsi taikiai – 1:1.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos rinktinės treneris Roberto Donadonis atliko net penkis keitimus startinėje sudėtyje. Jau nuo pat pradžių į aikštelę išbėgo Liono „Olympique“ atstovaujantis gynėjas Fabio Grosso, kuris itin pagyvino „Squadra Azzurra“ žaidimą rungtynėse su Olandija. Marco Materazzį gynybos viduryje pakeitė Giorgio Chiellini. „AC Milan“ saugų duetą Massimo Ambrosini bei Genaro Gattuso saugų grandyje pakeitė Daniele De Rossi bei Simone Perotta. Tuo tarpu puolime vietoje Antonio Di Natale pasirodė Alessandro Del Piero. Pastarajam buvo patikėtas iš Gianluigi Buffono atimtas kapitono raištis.

REKLAMA

Italai klysti jau nebegalėjo. Pergalė jiems būtų reiškusi ne tik išaugusias galimybes kovoti dėl vietos ketvirtfinalyje, bet ir būtų bent iš dalies reabilitavusi italus savų gerbėjų akivaizdoje. Jau 8 minutę pirmą realią galimybę pasižymėti turėjo A. Del Piero, tačiau Turino „Juventus“ atakų lyderio galva smūgiuotas kamuolys praskriejo greta vartų virpsto. Bent jau pradžioje italai atrodė žymiai aktyvesni.

Tačiau jau po kelių minučių paaiškėjo, kad gynyba vis dar tebėra silpnoji „Squadra Azzurra“ vieta. Užsisvajoję apie rumunų vartų štumą italai vos nebuvo nubausti patys. 15 minutę vienas prieš G. Buffoną iššoko Adrianas Mutu, tačiau italų vartininkas sužaidė patikimai. Rumunai įsivažiavo ir 21 minutę po Christiano Chivu baudos smūgio kamuolys, lietęs Christianą Panuccį, sudrebino italų vartų virpstą.

REKLAMA
REKLAMA

Po to žaidimas kiek aprimo, tačiau, artėjant pertraukai, R. Donadonio auklėtiniai nusprendė surengti tikrą rumunų vartų šturmą. Savo progas turėjo tiek S. Perotta, tiek Luca Toni. Galiausiai jau per teisėjo pridėtą laiką rumunus nuo didesnių nemalonumų išgelbėjo tik dar vienas skandalingas teisėjo sprendimas. Ne veltui Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Jonas Braga konstatavo, kad šoninių teisėjų darbas šiame čempionate kelia nerimą, nes jie klysta kone kas antrą dieną. Po puikaus perdavimo L. Tonis galva nukreipė kamuolį į Bogdono Lobonto vartus, tačiau Miuncheno „Bayern“ puolėjo triumfo šokį nutraukė į viršų pakelta teisėjo vėliavėlė – nuošalė. Tačiau pakartojime aiškiai matyti, kad perdavimo metu vienas iš rumunų gynėjų buvo mažiausiai metru ar pusantro metro arčiau savų vartų. Eilinį kartą galime sušukti: „Gėda jums, slunkiai su vėliavėlėmis! Jos jums duotos ne dėl to, kad mojuotumėte jomis bet kur ir bet kada”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrajame kėlinyje, sužaidus 10 minučių, vėl suklydo italų gynyba. Itin nesėkmingai atmetinėdamas kamuolį vartininkui sužaidė Gianluca Zambrotta. Jo perdavimas atiteko Adrianai Mutu, kuris šaltakraujiškai išvedė rumunus į priekį – 1:0. Po Italijos rinktinės žaidėjų kojomis ėmė vertis bedugnė. Tačiau jau po minutės viltį mėlyniesiems grąžino C. Panucci. Jis rezultatą išlygino po kampinio.

Pergalės siekė ir viena, ir kita ekipa, tačiau arčiau tikslo buvo Viktoro Piturcos auklėtiniai. Vis dėlto 81 minutę A. Mutu nesugebėjo išnaudoti 11 metrų baudinio – puikiai sužaidė G. Buffonas.

Rungtynės baigėsi 1:1. Italų padėtis dar labiau komplikavosi, nes po dviejų susitikimų pasaulio čempionai turi vos 1 tašką, o tuo tarpu rumunai – 2.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų