REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo konservatorių frakcijos narys Audronius Ažubalis penktadienį kreipėsi į Lietuvos radijo ir televizijos tarybos pirmininką Gediminą Ilgūną, prašydamas paaiškinimų dėl LRT generalinio direktoriaus kelionės į Slovakiją prezidento lėktuvu.

REKLAMA
REKLAMA

„Žiniasklaidoje skelbiama, kad Lietuvos radijo ir televizijos generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius šių metų birželio 10 dieną, pavėlavęs į lėktuvą skridusį į Austrijos sostinę Vieną, Lietuvos Respublikos Prezidento lėktuvu buvo nuskraidintas į Bratislavą.

REKLAMA

Kadangi visuomeninis Lietuvos radijas ir televizija yra finansuojamas ir iš valstybės biudžeto asignavimų, prašome paaiškinti, kas apmokėjo šią LRT generalinio direktoriaus A.Siaurusevičiaus kelionę?“, - savo laiške rašo A.Ažubalis.

Jo nuomone, LRT turėtų paaiškinti visuomenei, koks buvo šios LRT generalinio direktoriaus komandiruotės tikslas, ar išties tai buvo tarnybinė komandiruotė, ar tiesiog poilsinė išvyka neapmokamų atostogų metu į šalį, kurioje šiuo metu vyksta Europos futbolo čempionatas?

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau LRT administracijos atstovai Lietuvos žiniasklaidai aiškino, kad A.Siaurusevičius prezidento lėktuvu pasinaudojo todėl, kad pavėlavo registruotis į savo reisą.

Taip pat buvo pareikšta, kad prezidentūrai pateikus sąskaita, LRT už direktoriaus kelionę sumokės.

Prieš keletą metų dėl kelionės prezidento lėktuvų nemalonumų buvo kilę dabartiniam Lietuvos ambasadoriui Baltarusijoje Edminas Bagdonas, kurio 16-metė dukra, kartu su prezidentu skrido į Italiją.

Kilus diskusijoms dėl galimai supainiotų viešųjų ir privačiųjų interesų, E. Bagdonas už dukros kelionę vėliau sumokėjo 2272 litus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų