REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarinėse C grupės rungtynėse futbolo gurmanai sulauks tikro deserto. Į kovą stos pirmajame ture italus nuo žemės paviršiaus tiesiog nušlavę Marco van Basteno vadovaujami olandai bei pirmajame ture nežibėję, tačiau didelių ambicijų šiame Senojo žemyno čempionate nestokojantys pasaulio vicečempionai prancūzai.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol abi ekipos tarpusavyje yra susitikusios 21 kartą. Olandai triumfavo 9 susitikimuose, 8 sykius laimėjo prancūzai, o dar 4 varžybos nugalėtojo neišaiškino. Paskutinis ekipų susitikimas, vykęs Roterdame, pasibaigė nulinėmis lygiosiomis. 1996 metais prancūzai buvo įveikę olandus pakeliui į Anglijoje vykusio Senojo žemyno čempionato pusfinalį. Tose rungtynėse dalyvavo ir olandų vartininkas Edvinas van der Saras bei prancūzų kapitonas Lilianas Thuramas. 2000 metais vykusiame Europos čempionate olandai grupės turnyre nugalėjo prancūzus 3:2. Tiesa, tai buvo paskutiniosios grupės turnyro rungtynės, o prancūzai jau buvo užsitikrinę kelialapį į ketvirtfinalį. Vėliau būtent prancūzai triumfavo tame Belgijoje bei Olandijoje vykusiame čempionate.

REKLAMA

Laimėję šios dienos susitikimą, olandai užsitikrintų vietą atkrintamosiose varžybose. Priminsime, kad oranžinių strategas M. van Bastenas pretenduoja tapti pirmuoju žmogumi, laimėjusiu Europos čempionatą tiek žaidėjo, tiek vyriausiojo trenerio vaidmenyse. 1988 metais nuostabus M. van Basteno įvartis padėjo Olandijai Senojo žemyno finale 2:0 palaužti Sovietų Sąjungą.

„Prieš Italiją mes žaidėme gerai, tačiau tu nelaimi čempionato jau po pirmųjų varžybų. Užuot pradėję galvoti apie ketvirtfinalį, mes turime nusileisti ant žemės ir rungtynėse su Prancūzija pradėti viską iš naujo. Prancūzija yra labai stipri ir patyrusi komanda“ – atsargumo nestokojo M. van Bastenas.

REKLAMA
REKLAMA

Olandai rungtynes su Prancūzija turėtų pradėti remdamiesi ta pačia taktine schema, kuri garantavo jiems pergalę prieš „Squadra Azzurri“. Atraminių saugų pozicijoje vėl turėtų rungtyniauti Orlando Engelaaro bei Nigelo de Jongo duetas, o po vieninteliu puolėju Rudu van Nistelrooy‘umi varžovų gynybinėms užtvaroms vėl veikiausiai grasins atakuojančių saugų trio – Wesley Snejderis, Rafaelis van der Vaartas bei Dirkas Kuytas. Be to, galima laukti, kad aikštėje jau pasirodys ir Arjenas Robbenas.

Prancūzų gretose į aikštę turėtų sugrįžti pirmąsias rungtynes praleidęs Thierry Henry. Veikiausiai žais ir Patrickas Vieira. Jis pakeistų mače su rumunais niekuo neišsiskyrusį Jeremy Toulalaną. Be to, vietoje Erico Abidalio būtų įdomu aikštėje išvysti Patrice‘ą Evra. Šis krašto gynėjas galėtų puikiai įsijungti į prancūzų atakas ir taip žymiai pagyvinti žaidimą. Pirmajame „Les Bleus“ susitikime krašto gynėjai labiau koncentravosi ties gynybinėmis užduotimis ir prie puolamųjų veiksmų prisidėjo ganėtinai mažai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes žinome, ką mes turime padaryti ir darysime viską, ką mokame geriausiai, kad tik gautume 3 taškus. Asmeniškai aš tikiuosi gyvybingo prancūzų žaidimo, tačiau deja negaliu nieko prognozuoti“ – prieš rungtynes kalbėjo „Les Bleus“ ekipos strategas Raymondas Domenechas.

Rungtynių dvikova

Prancūzų vidurio saugų porą veikiausiai sudarys bene geriausi šio čempionato griovėjai – Claude‘as Makelele bei Patrickas Vieira. Tuo tarpu olandų gretose žaidžia vieni iš kūrybiškiausių saugų, tad aikštės viduryje laukia tikrai įdomi kova. Kas triumfuos – prancūziški gynybiniai bastionai ar tarsi nenumaldoma stichija kylančios žaibiškos olandų atakos, patyrusių prancūzų pragmatiškumas bei racionalumas ar sprogstanti olandiškos jaunystės galia?

REKLAMA

Ar dar prisimeni mane?

Prancūzijos ekipos puolėjas Nicolas Anelka pirmosiose rungtynėse su Rumunija tikrai nežibėjo, todėl kyla klausimas, ar šiame susitikime jis vis dar nusipelno R. Domenecho pasitikėjimo. Juolab kad į šio Londono „Chelsea“ puolėjo vietą startinėje sudėtyje kėsinasi ne tik pasveikęs T. Henry, bet ir Karimas Benzema ar Bafetimbis Gomis. Tačiau N. Anelką išvysti aikštėje būtų tikrai įdomu dėl vienos priežasties.

N. Anelka tapo UEFA Čempionų lygos finalo nevykėliu, kai visų pirma atsisakė mušti paskutinįjį 11 metrų baudinį, o po to, pratęsus baudinių seriją, dar ir nesugebėjo nuginkluoti „Manchester United“ vartų sargo Edvino van der Saro. Šie žaidėjai gali akis į akį susitikti ir šios dienos rungtynėse. Ar N. Anelka sugebės pagaliau pralaužti neįveikiamą olandą, o gal šis tik dar kartą savo meistrišku žaidimu įrodys, kad šio prancūzo karjeros saulelė jau ritasi vakarop?

REKLAMA

Rungtynių arbitras. Susitikimui tarp Olandijos bei Prancūzijos teisėjaus vokietis Herbertas Fandelis.

Balsas.lt prognozė. Prancūzams žūtbūt reikia pergalės. Priešingu atveju prieš paskutinįjį susitikimą su Italija jų pozicijos būtų ganėtinai prastos. O olandai, laimėję šiandien, užsitikrintų bilietą į ketvirtfinalį. Balsas.lt mano, kad šiame susitikime M. van Basteno auklėtiniai triumfuos 2:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų