REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) darbuotojai sumanė būdą, kaip sutaupyti pinigų statant automobilius mokamoje vietoje. Tarnybos vadovui tokios jo pavaldinių gudrybės esą buvo staigmena, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Prie FNTT būstinės Vilniuje mažai laisvų vietų automobiliui pastatyti - kelios rezervuotos personalui, o už kitas tenka mokėti. Tačiau šios tarnybos darbuotojai mokėjimo automatais dažnai nesinaudoja. Vietoj kvito ant automobilio prietaisų skydelio jie palieka oficialią FNTT emblemą.

REKLAMA

Išradingumo netrūksta

Tarnybos būstinės pašonėje lankęsi LŽ žurnalistai per vieno automobilio stiklą pamatė popieriaus lapelį su FNTT herbu, kitam vairuotojui pakako matomoje vietoje padėti taip pat pažymėtą dokumentų dėklą. Tačiau išradingiausiai pasielgė FNTT darbuotojas, savo mašinos salone vietoj kvito palikęs metalinį tarnybinį ženklelį.

Apie tokius abejotinus pavaldinių įpročius FNTT vadovas Romualdas Boreika sužinojo tik iš LŽ. Jis tą pačią dieną sukvietė FNTT skyrių viršininkus ir nurodė padaryti tvarką. „Jeigu tik bus užfiksuoti tokie dalykai, pareigūnai turės pasiaiškinti asmeniškai“, - tvirtino R.Boreika. Jau kitą dieną LŽ pavyko užtikti vos du automobilius, kuriuose puikavosi FNTT ženkleliai.

REKLAMA
REKLAMA

Išvengia įspėjimo

Dieną prieš minėtą R.Boreikos nurodymą tokių automobilių mokamose vietose stovėjo bent penki. LŽ paskambino vienam „Audi“ vairuotojui, palikusiam FNTT emblemą, ant kurios buvo užrašytas telefono numeris. Atsiliepęs vyriškis iš pradžių atsakė į porą klausimų, tačiau galiausiai supratęs, apie ką kalba, ėmė kartoti negalintis šnekėti dėl blogo ryšio. „Negirdėti kažkaip. Alio, alio!“ - šaukė vyras. Susisiekus su „Audi“ vairuotoju iš redakcijos, jis vėl puolė aiškinti nieko negirdintis ir tuoj pat nutraukė pokalbį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LŽ įsitikino, kad FNTT ženkleliai - efektyvus būdas išvengti ir mokesčio, ir baudos jo nesumokėjus. Bendrovės „Susisiekimo paslaugos“ darbuotoja, už valytuvų kaišiojusi įspėjamuosius lapelius ir taip „papuošusi“ net „Porsche“ itališkais numeriais, pro FNTT tarnautojų automobilius praėjo kaip pro nematomus. Iš pradžių su LŽ moteris nenorėjo kalbėti, bet vėliau pripažino, kad sukčių gaudytojai, norėdami išvengti mokėjimo už stovėjimo vietą, prisispausdina visokiausių FNTT logotipais pažymėtų lapelių.

REKLAMA

“Tie ženkliukai mums nieko nereiškia: kur rezervuota - ten rezervuota, kur reikia mokėti - ten mokama“, - mėgino teisintis kontrolierė. Tačiau tik po pokalbio su LŽ ji grįžo prie minėto „Audi“ ir prikabino įspėjimą apie pažeistas Kelių eismo taisykles (KET). Tačiau iki 100 litų siekiančią baudą šiam pažeidėjui galėtų skirti nebent ženklu P pažymėtas vietas lankantis specialusis policijos ekipažas.

“Susisiekimo paslaugų“ Automobilių stovėjimo priežiūros skyriaus viršininkės pavaduotojas Igoris Semionovas sakė, kad tokių piktnaudžiauti linkusių vairuotojų pasitaiko dažnai. „Taip negalima daryti. Dirbame kartu su policija ir stengiamės drausminti tokius vairuotojus“, - tikino jis.

REKLAMA

Privatus reikalas?

LŽ kalbinta FNTT Organizacinio skyriaus viršininkė Vera Sorokina teigė, jog dėl pažeistų KET turi privačiai aiškintis patys automobilių statytojai ir eismo prižiūrėtojai. „Tarnybinių mašinų stovėjimo vietas esame išsipirkę ir jų užtenka. Kiti darbuotojai yra tokie patys privatūs asmenys, jiems galioja tokios pat taisyklės. Kuo čia dėtas kažkoks tarnybinis ženklas ar kepurė, kurią anksčiau policininkai dėdavo prie užpakalinio stiklo? Jeigu mašina pastatyta ne vietoje, tegul atvažiuoja Eismo priežiūros tarnybos atstovai, nutempia ją ir nubaudžia pareigūną ar kitą darbuotoją“, - dėstė V.Sorokina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, KET pažeidinėjančius darbuotojus FNTT skųstų etikos sargams tik tada, jei į tarnybą oficialiai kreiptųsi eismo prižiūrėtojai.

Nėra ko stebėtis, kad FNTT pareigūnai nesilaiko elementarios tvarkos, kai automobiliai įžūliai statomi prie Vyriausybės rūmų. Čia galima matyti mašinų prigrūstą aikštelę, kurioje vairuotojai, nerasdami laisvos vietos, savo transporto priemones stato ant vejos ar ant granitinių bortelių. Kai kuriose vietose žolė visiškai išvažinėta, granitinės plokštės apibyrėjusios, nudaužytos, suskaldytos.

REKLAMA

Vyriausybės kanceliarijos Ūkio departamento vyriausioji specialistė Janina Bielinytė LŽ tikino, kad toje aikštelėje automobilius stato ne tik šios įstaigos darbuotojai, bet ir prašalaičiai. „Visi mūsų automobiliai turi leidimus. Čia policininkai turėtų viską sureguliuoti, bet jie iškviesti neatvažiuoja“, - teigė J.Bielinytė.

Marijus Širvinskas   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų