REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos vairuotojų egzaminavimo skyriuje – apgultis. Būsimieji vairuotojai į eilę egzaminui laikyti stoja iškart po vidurnakčio. Ketvirtadienį prieš septintą ryto prie uostamiesčio „Regitros“ egzaminavimo skyriaus durų jau lūkuriavo 17 jaunų žmonių. Vienas vaikinas neslėpė čia stoviniuojąs jau nuo antros valandos nakties. Visi gerokai iki darbo dienos pradžios prie durų laukę jauni žmonės tikėjosi po valandos užsirašyti į eilę egzaminą laikyti be eilės.

REKLAMA
REKLAMA

Tai yra jie neturėjo jokios garantijos, kad tądien apskritai galės laikyti egzaminą, rašo „Klaipėda“. Didžiausia šių jaunuolių viltis, kad kuris nors iš anksto užsirašiusiųjų laikyti neateis arba greitai suklys ir egzaminuotojams liks laiko egzaminuoti pretendentus iš eilės be eilės.

REKLAMA

Į tokį kalambūrą primenantį sąrašą kasdien įrašoma nuo kelių iki 15 pavardžių.

Ketvirtadienį iki 11 val. ryto iš papildomo sąrašo egzaminuotojai nepaėmė nė vieno norinčiojo be eilės laikyti vairavimo praktikos egzaminą.

Salėje, kur pretendentai registruojami egzaminams, rytą lūkuriavo daugiau nei 20 žmonių. Dauguma jų – ką tik sulaukę pilnametystės.

Norinčiųjų žūtbūt iki liepos 1-osios išlaikyti egzaminus antplūdis bei budėjimai per naktis prasidėjo nuo balandžio.

Pirmąkart neišlaikiusiems egzamino instruktoriai patardavo ateiti prie „Regitros“ apie penktą ryto.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šiomis dienomis toks patarimas būtų netikslus. Penktą valandą eilėje laukia jau apie dešimt žmonių.

Dažniausiai į aikštelę prie „Regitros“ atvažiuojama apie vidurnaktį. Jei čia jau yra laukiančiųjų, ką tik atvykęs paskelbia būsiąs paskutinis eilėje ir eina miegoti į mašiną, kuri aikštelėje išstovi pernakt.

Kartą moteris reikalavo, kad „Regitros“ darbuotojos jai pasakytų kitą dieną laikysiančių vairavimo egzaminą žmonių telefonus. Ji ketino pasiūlyti pretendentams už vietą eilėje nemenką sumą pinigų, tačiau tokios informacijos negavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie bando įsisprausti į eilę meluodami, kad pretendentas neateis, ir reikalauja teisės laikyti egzaminą vietoje jo.

Tie, kurie skuba iki liepos 1-osios tapti vairuotojais, bando laimę kituose miestuose. Žinovai teigia, kad ir Telšiuose, ir Tauragėje nebėra galimybės egzaminus išlaikyti iki šios datos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų