REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismui perduota byla, kurioje vienas Turkijos ir keturi Lietuvos piliečiai kaltinami kontrabanda gabenę 50 kilogramų juvelyrinių dirbinių, kurių bendra vertė - daugiau nei 4 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Policijos departamentas, per ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad Turkijos piliečio vadovaujama organizuota grupė, kuriai priklausė keturi Lietuvos piliečiai, pasiskirstę vaidmenis, Stambule įsigytus tauriųjų metalų gaminius ir juose įtvirtintus juvelyrinius akmenis kontrabanda gabeno į Rusiją.

REKLAMA

Iš pradžių jie iš Turkijos lėktuvu kontrabandą atgabeno į Frankfurto prie Maino oro uostą, kur juos perdėjo į specialiai automobilyje „Audi A6“ įrengtą slėptuvę ir krovinį pargabeno į Lietuvą.

Vėliau kitu automobiliu, kuriame buvo iš anksto galinėje sėdynėje įrengta slėptuvė, įtariamieji per Lietuvos valstybės sieną vyko į Baltarusiją.

Pasak pranešimo, automobilio vairuotojas krovinio nepateikė muitinės kontrolei, nors gabeno privalomus pateikti muitinei daiktus - 24 362 vienetus tauriųjų metalų gaminių ir juose įtvirtintų juvelyrinių akmenų krovinį, kurio bendras svoris - maždaug 50 kilogramų, o rinkos vertė - daugiau nei 4 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip buvo siekiama išvengti privalomų sumokėti 32 tūkst. litų trečiųjų šalių muito ir 297 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčių.

Per operaciją pareigūnai atliko daug kratų bendrovėse, susijusiose su juvelyrinių dirbinių realizavimu, taip pat įtariamųjų gyvenamosiose vietose, jiems priklausančiuose automobiliuose. Per kratas buvo aptikta, kaip įtariama neteisėtai atgabentų, dar apie 40 kilogramų juvelyrinių dirbinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų