REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Estijos Banko pirmininkas, komercinio banko „Nordea“ valdybos pirmininkas Vahuras Kraftas dabartinę Estijos ekonomikos padėtį pavadino nuosmukiu, kuris prasidėjo po neabejotinai „kieto“, o ne „minkšto“, kaip buvo tikimasi, ekonomikos nusileidimo.

REKLAMA
REKLAMA

V. Krafto vertinimais šiemet ekonomikos smukimas Estijoje buvo pirmasis tokio pobūdžio reiškinys per praėjusius 10 metų, skelbia „Postimees“.

REKLAMA

„Šiemet mes išgyvename sąstingį. Gerai, jei pavyks pasiekti pliusą. Svarbiausias klausimas – kaip išvengti krizės“, - sakė bankininkas.

V. Krafto teigimu Lietuvos ir Latvijos dar tik laukia ekonomikos nuosmukis, kuris prasidės šiemet.

Kur kas stipresnio ekonomikos lėtėjimo, nei buvo galima tikėtis, priežastimi V. Kraftas įvardijo stiprų išorinių ekonominių veiksnių pablogėjimą. Be to, pasak jo, rinka pernelyg neigiamai reagavo į blogas naujienas, pigius kreditus pakeitė brangūs, kurie išduodami su didesniais suvaržymais.

„Nordea“ Estijos skyriaus vadovo teigimu artimiausius 2 – 3 metus Estijoje reikia tikėtis labai kuklaus ekonomikos augimo. Jis ragina pamiršti viltis apie didėsiančius atlyginimus, o kai kuriose srityse, pavyzdžiui, statybos, turizmo ir viešajame sektoriuje, jie esą gali net sumažėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų