REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien 19 valandą į Klagenfurto stadioną išbėgs B grupės lyderės Vokietijos ir Kroatijos rinktinės. Pergalė kaip oras reikalinga tiek vieniems, tiek kitiems, nes antroji vieta grupėje nežada nieko gero - akistatą su Portugalija jau ketvirtfinalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Abi rinktinės savo kišenėse jau turi po tris taškus: prieš keturias dienas kroatai išvargo pergalę prieš Austriją, o vokiečiai gražiu stiliumi susitvarkė su lenkais, tad šiandienos mačo nugalėtojas žengs labai didelį, jei ne paskutinį, žingsnį ketvirtfinalio link.

REKLAMA

Kroatijos rinktinės treneris tiki, kad jo komanda yra daugiau nei pajėgi sumaišyti visas kortas vieniems turnyro favoritų vokiečiams, todėl savo varžovams nors ir jaučia didelę pagarbą, bet jų nė kiek nebijo.

Prieš būsimą akistatą su vokiečiais S. Biličius demonstravo visišką ramybę ir pasitikėjimą savo žaidėjais: „Mes laukiame šio mačo su tokiu pat pasitikėjimu savo jėgomis kaip ir Vokietija. Kaip ir jie, mes taip pat laimėjome savo pirmąjį mūšį ir išsilaisvinome iš to neigiamo spaudimo bangos, slėgusios mus prieš turnyro startą. Sėkminga pradžia suteikė mums pasitikėjimo savimi ir tuo, kaip mes žaidžiame.“

REKLAMA
REKLAMA

39-erių metų kroatų strategas, kad jo futbolininkai nusipelno visų varžovų pagarbos, o jei šiandien iškovotų dar tris taškus, taptų labai rimtais pretendentais į Europos čempionato karūną:

„Aš tikrai laikysiu mus vienais iš didžiausių turnyro favoritų, jei įveiksime Vokietiją. Tikiu, kad bet kuri komanda, įveikusi vokiečius, gali tikėtis įveikti bet ką.“ 



uefa.com nuotr.

Smulkius sužeidimus patyrę vieni pagrindinių kroatų ginklų Luka Modričius ir Mladenas Petričius šį vakarą į aikštę išbėgti tikrai galės, tad su sudėtimi problemų roko grupės gitaristui S. Biličiui neturėtų kilti problemų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kroatų treneris ant atsarginių žaidėjų suolelio turi vieną slaptą ginklą – puolėją Ivaną Klasničių. 28-erių metų futbolininkas, atstovaujantis Brėmeno „Werder“ klubui, gimė Vokietijoje, o šis faktas, kaip rodo 2008 metų Europos čempionato rungtynių statistika, yra itin svarbus. Štai lenkų kilmės Lukasas Podolskis savo tėvynainius nuskriaudė net dviem įvarčiais, o turkų šaknų turintis šveicaras Hakanas Yakinas į Turkijos rinktinės vartus įmušė irgi be didesnio gailesčio. Ar pratęs šią tradiciją I. Klasničius?

REKLAMA

Beje, ir kitiems Kroatijos rinktinės nariams vokiečių futbolas neturėtų būti didelė naujiena, nes net šeši kroatai rungtyniauja Vokietijos „Bundesligoje“.

Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Loewas pripažino, kad jo komanda jaučiasi pakiliai, bet su nerimu laukia akistatos su Kroatija:

„Tai yra tiesa, kad per paskutinius kelis mėnesius mes pradėjome pasitikėti savo jėgomis daug labiau. Mes pasitikėdami savo jėgomis laukiame ir mačo su kroatais, bet jie turi stiprią komandą, daug atakuoti mėgstančių žaidėjų ir mūsų laukia sunkus iššūkis. Mūsų tikslas bus varžovams primesti savo žaidimo stilių.“

REKLAMA

Paklaustas, ar būtų patenkintas antrąja vieta grupėje, J. Loewas patikino apie tai per daug negalvojantis: „Logiška, kad šiandien mes norėsime nugalėti, nes tiek mes, tiek kroatai turi po tris taškus. Bet kol kas aš dar negalvoju apie tai, kelinti mes būsime – pirmi ar antri. Mes norime laimėti, nes manau, kad pergalė atvertų kelią į ketvirtfinalį.“ 



uefa.com nuotr.

Visi Vokietijos rinktinės žaidėjai yra taip pat sveiki, tad didelių sudėties pakitimų neturėtų būti. Tiesa, tikimasi, kad J. Loewas suteiks šansą rungtynes nuo pat jų pradžios pradėti Arne Friedrichui, kuris turėtų pakeisti klaidų pirmoje dvikovoje su lenkais neišvengusį  Marcellą Janseną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lukasui Podolskiui tai bus 50-asis kartas, kai jis atstovaus Vokietijos rinktinei, tad jubiliejaus proga jis norės pasidovanoti sau bent vieną įvartį, tik ar kroatai bus tokie geranoriški ir leis jam tai padaryti?

Vokietijos ir Lenkijos vienuolikės ginklus yra surėmusios septynis kartus. Kol kas daug pranašesni yra vokiečiai, iškovoję penkias pergales ir kartą sužaidę lygiosiomis, tad S. Biličiaus auklėtiniams reikės itin pasistengti norint perrašyti šią ne itin palankią jo komandai statistiką.

Ką gi, belieka tikėtis, kad sąlygos futbolo spektakliui bus palankesnės nei vakar Bazelyje ir, jei ir prapliups, tai tik įvarčių lietus.



Rungtynių arbitras.
Kadangi susitikimui vadovaus belgas Frankas De Bleeckere, aikštėje turėtų vyrauti ramybė - žinoma, tik jei jos nesudrums Kroatijos ar Vokietijos žaidėjai.

Balsas.lt prognozė. Gali būti, kad komandos nuspręs per daug nesiplėšyti ir pasitenkinti lygiosiomis bei vienu tašku, kas reikštų, kad paskutiniame ture abiem rinktinėms užtenka tik nepralaimėti savo varžovams. Vis tik vokiečiai, suprasdami, kad užėmę antrąją vietą grupėje, jau ketvirtfinalyje akis į akį susidurtų su kol kas nesustabdomai rungtyniaujančiais portugalais, turėtų siekti pergalės. Kroatai, nors ir garsiai kalbantys apie savo didžiulį potencialą, Balsas.lt nuomone, neprilygsta vokiečių mašinai, kuri šiandien ir turėtų švęsti nelengvą, bet vis dėlto pergalę – 2:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų