REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavėlavęs į lėktuvą, skrendantį į futbolo karštligės apimtą Austriją, LRT vadovas Audrius Siaurusevičius nedvejodamas pasinaudojo prezidento lėktuvo paslaugomis. Prezidentūra tikino jį paskraidinusi kaip valstybės tarnautoją, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinio vizito į Slovakiją antradienį išskridęs prezidentas Valdas Adamkus lėktuve turėjo malonią draugiją. Be ministrų, patarėjų ir žurnalistų, įtrauktų į oficialią delegaciją, lėktuve atsidūrė ir draugyste su daugeliu aukštų pareigūnų garsėjantis Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius A.Siaurusevičius. Jo pavardės prezidentūros delegacijos sąraše nėra.

REKLAMA

Bandė gelbėti

LRT atstovė ryšiams su visuomene Virginija Bunevičiūtė LŽ iš pradžių bandė tikinti, kad A.Siaurusevičius, garsėjantis kaip aktyvus futbolo sirgalius, iš Vilniaus skrido tiesiai į Austriją. „Vadovas tiesiai į Austriją važiavo. Žinau, kad turėjo bilietą ir važiavo į Austriją“, - kalbėjo atstovė ryšiams su visuomene.

Pasak jos, A.Siaurusevičius birželio 10-12 dienomis išvykęs į komandiruotę į Austriją kanalo „Sport5“ generalinio direktoriaus kvietimu. Kadangi šis kanalas yra pasirašęs sutartį su Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) dėl visų televizinių Europos futbolo čempionato transliacijų teisių pardavimo, LRT vadovas, kaip teigiama, derėsis dėl raiškiosios televizijos transliacijų „High definition“ (HDTV) formatu.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės tarnautojas

Prezidento V.Adamkaus atstovė spaudai Rita Grumadaitė LŽ patvirtino, kad A.Siaurusevičius birželio 10 dieną sėdėjo šalies vadovo delegaciją į Slovakiją skraidinančiame lėktuve. „Kiek man pats A.Siaurusevičius sakė, jis važiavo į kažkokį pasitarimą ar derybas į Vieną. Kartu su delegacija jis skrido iki Bratislavos oro uosto, o paskui važiavo savo ruožtu“, - aiškino prezidento atstovė spaudai.

Paklausta, kaip A.Siaurusevičius atsidūrė prezidentūros užsakytame lėktuve, R.Grumadaitė sakė: „Kiek man žinoma, A.Siaurusevičius yra valstybės pareigūnas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, ar LRT vadovas susimokėjo už skrydį, šalies vadovo atstovė spaudai siūlė teirautis nacionalinio transliuotojo atstovų.

LRT atstovė ryšiams su visuomene vėliau LŽ aiškino, kad A.Siaurusevičius „tris minutes pavėlavo į savo lėktuvo registraciją“. „Tuo metu skrido prezidento lėktuvas, jie A.Siaurusevičių priėmė. Ten buvo krūva laisvų vietų“, - kalbėjo V.Bunevičiūtė.

Pasak jos, jeigu prezidentūros kanceliarija paprašys, už LRT generalinio direktoriaus pasiskraidymą bus sumokėta. „Be abejo, mokėsime, tik nežinau, ar televizija, ar pats A.Siaurusevičius. Bet sprendimas, manau, visų pirma bus prezidentūros kanceliarijos“, - aiškino LRT atstovė.

REKLAMA

Įteisintų priklausomybę nuo valdžios

Prezidentūros samprotavimai, kad LRT generalinis direktorius yra valstybės pareigūnas, nustebino ir buvusį LRT vadovą Kęstutį Petrauskį, ir už valstybės tarnybą atsakingus pareigūnus.

Vidaus reikalų ministerijos Valstybės tarnybos departamento vadovas Osvaldas Šarmavičius LŽ užtikrino, kad LRT generalinis direktorius nepriklauso valstybės tarnautojų korpusui.

„LRT yra viešoji įstaiga, jos vadovui taikomas Darbo kodeksas. Jo statusas aptartas specialiame įstatyme. Bet jis - nei valstybės tarnautojas, nei pareigūnas, ir jam Valstybės tarnybos įstatymas netaikomas“, - pažymėjo O.Šarmavičius.

REKLAMA

Tuo, kad LRT vadovas galėtų būti valstybės pareigūnas, suabejojo ir buvęs nacionalinio transliuotojo vadovas K.Petrauskis. „LRT - viešoji įstaiga, valdoma patikėjimo teise. Jei nacionalinio transliuotojo vadovas taptų valstybės tarnautoju, tai įteisintų LRT priklausomybę nuo valdžios, o tai - neįmanoma“, - kalbėjo jis.



Giriasi draugystėmis

A.Siaurusevičius nė nemėgina slėpti gerų santykių su aukščiausiais valdžios pareigūnais. Neoficialiuose pokalbiuose jis mėgsta pasigirti dalijantis patarimus net šalies vadovui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol nepamirštama, kaip, praėjusių metų balandį šiam žurnalistui vyriausybiniuose Svečių namuose švenčiant keturiasdešimtmetį, tarp jo svečių pasirodė ir prezidentas V.Adamkus su žmona. Jie linksminosi su tuo metu paskutines dienas savo poste leidžiančiu Valstybės saugumo departamento vadovu Arvydu Pociumi, kurį parlamentinis komitetas įvardijo kaip galintį savo veiksmais kelti grėsmę nacionaliniam saugumui, į KGB rezervo skandalą įsipainiojusiu buvusiu užsienio reikalų ministru Antanu Valioniu, kitais svečiais. Pats A.Siaurusevičius tada sakė: „Rengiau tokią puotą, kad sustiprinčiau pasitikėjimą tarp man artimų žmonių. Susirinko patys artimiausi ir brangiausi žmonės.“

Į naująjį Lietuvos elitą besilygiuojantis A.Siaurusevičius nevengia ir kitų jo statusą įtvirtinančių atributų. Tik tapęs LRT vadovu, A.Siaurusevičius suskubo pasinaudoti suteiktomis privilegijomis ir nurodė nupirkti tarnybinį automobilį. Juo vairuotojas vežioja LRT vadovą į darbą, renginius, susitikimus. Sporto aistruoliu laikomas naujasis LRT generalinis direktorius taip pat prisipažino vasarą lydėsiąs olimpinę delegaciją į Pekiną.



Jurga TVASKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų