REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos mokslų akademijoje trečiadienį buvo įteikti kasmetiniai Cicerono ir Murphy prizai, skiriami už laimėjimus ir nesėkmes politikos, žurnalistikos, ryšių su visuomene ir reklamos srityse. Tarp Cicerono prizo laureatų figūruoja ir Lietuvos ambasadorius Latvijoje Antanas Vinkus.

REKLAMA
REKLAMA

Už Latvijos kultūrinių laimėjimų populiarinimą tarptautiniu mastu Cicerono garbės vardu įvertintas Ukrainos ambasadorius Latvijoje Raulis Čilačava ir Lietuvos ambasadorius Antanas Vinkus.

REKLAMA

Dėkodamas už apdovanojimą, A.Vinkus akcentavo bendradarbiavimo, tarpusavio pagalbos, meilės tėvynei svarbą.

„Nėra svarbesnių žodžių už šiuos - Latvija ir Lietuva, Lietuva ir Latvija. Dieve, laimink Latviją! (Pirmoji Latvijos himno eilutė). Dieve, laimink Lietuvą!“ - sakė A. Vinkus.

Cicerono prizas ryšių su visuomene srityje atiteko festivaliui „O! Vacija“ (O! Vokietija“). Cicerono garbės vardas suteiktas Vokietijos kultūros ministerijai ir ambasadai.

REKLAMA
REKLAMA

„Festivalis atvertė naują puslapį Latvijos ir Vokietijos kultūriniuose santykiuose, ir džiugu matyti, kad šis darbas buvo įvertintas“, - sakė atsiimdama prizą kultūros ministrė Helena Demakova.

Murphy prizas tautinės politikos srityje įteiktas visuomenės integracijos reikalus kuruojančiam ministrui ypatingiems pavedimams Oskarui Kastenui, kuris integracijos problemas aiškino pasitelkęs asmeninius ir paviršutiniškus argumentus.

Bendrovė „Rigas udens“ šiuo prizu apdovanota ryšių su visuomene srityje, nes Rygos gyventojai nebuvo informuoti apie tai, kad nutraukiamas vandens tiekimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reklamos srityje Murphy prizas skirtas už „Juodojo ir baltojo kompiuterio reklamą“, kurioje nurodoma, kad į juodaodžius žmones tebežiūrima kaip į tuos, kurie turi dirbti, tuo tarpu baltaodžiai ilsisi jų darbo sąskaita.

JAV aviacijos majoro Edwardo A. Murphy, jaunesniojo, garbei pavadintas visame pasaulyje žinomas Murphy (Merfio) dėsnis laikomas universaliu filosofijos principu - „jei kokia nors nelaimė gali įvykti, ji būtinai įvyks“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų