REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iranas neprekiaus savo „orumu“ dėl šalies branduolinės programos, trečiadienį pareiškė prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas), prieš artimiausiomis dienomis įvyksiantį ES užsienio politikos vadovo vizitą, per kurį rengiamasi Teheranui pateikti naujus Vakarų valstybių pasiūlymus.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie mano, kad gali trypti Irano tautos orumą tokiais pasiūlymais“, - naujienų agentūra ISNA perdavė šiuos prezidento žodžius, kuriuos jis pasakė lankydamasis Čaharmahalio ir Bachtiaro provincijoje.

REKLAMA

„Su niekuo neprekiausime savo orumu. Jeigu jie nori mums kažką duoti, tokiu atveju jie turi tai parduoti ir mes tai nupirksime“,- sakė prezidentas.

Šis M.Ahmadinejado komentaras, atrodo, yra paskutinis patvirtinimas, kad Iranas nesiruošia stabdyti įslaptintos urano sodrinimo veiklos, kuria, kaip baiminasi Vakarų šalys, gali būti siekiama pasigaminti atominę bombą.

Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovas Javieras Solana (Chavjeras Solana) turi atvykti į Teheraną savaitgalį, kad įtikintų Iraną sustabdyti urano sodrinimą mainais už visą eilę paskatų, kurias siūlo didžiosios pasaulio valstybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų