REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrosiose A grupės rungtynėse ginklus surems pergalės skonio šiame Europos futbolo čempionate dar neragavusios Šveicarijos ir Turkijos rinktinės. Abiejų komandų žaidėjai yra įspausti į kampą, nes dar vienas pralaimėjimas užkirstų kelią į kitą etapą. Kam pavyks išgelbėti savo kailį?

REKLAMA
REKLAMA

Vienai iš turnyro šeimininkių Šveicarijos rinktinei pirmoji dvikova su čekais susiklostė, galima sakyti, tragiškai. Ne vien todėl, kad nepavyko visų rungtynių metų turėtos aiškios persvaros paversti įvarčiais, bet ir todėl, kad pirmojo kėlinio pabaigoje traumą patyrė neabejotinas šveicarų lyderis Alexanderis Frei'us, kuriam šis Europos čempionatas pasibaigė jau jo atidarymo šventėje.

REKLAMA

Nors ir patyręs traumą, šveicarų kapitonas A. Frei'us čempionate ir toliau pasiliks kartu su komanda bei laikys kumščius linkėdamas jai sėkmės. Rinktinės treneris Kobi Kuhnas neslėpė nusivylimo: „Be abejo, tai labai skaudi situacija jam, bet jis suteiks mums didelę paramą ir sugrįš kituose turnyruose, kaip yra pažadėjęs.“ Kaip teigė šveicarų treneris, A. Frei'aus vietą aikštėje rungtynėse su turkais greičiausiai užims pirmajame susitikime neblogai atrodęs Hakanas Yakinas, turintis ir turkiškų šaknų.

REKLAMA
REKLAMA

K. Kuhnas yra itin susirūpinęs, kad dar vienas pralaimėjimas jo auklėtiniams gali reikšti turnyro pabaigą. Jis sakė: „Tu niekada nesvarstai apie pralaimėjimo galimybę, kuri visada egzistuoja, bet mes esame susirūpinę tuo, kad pralaimėjimas šiandien reikštų tai, kad mums beliko vienos nieko nelemiančios rungtynės su Portugalija. Todėl mes trokštame nugalėti.Turime jauną komandą, kurios laukia puiki ateitis ir tai yra akivaizdu“- gyrė savo futbolininkus treneris. 



uefa.com nuotr.

Ne ką geresnės naujienos ir turkų stovykloje. Jie dvikovoje su portugalais prarado saugą Emre Belozoglu. Dėl patirtos traumos „Newcastle United“ žaidėjas šiandien tikrai negalės padėti Turkijos rinktinei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turkų treneris Fatihas Terimas liūdėjo dėl saugo netekties: „Mes esame nepatenkinti, bet nieko negalime pakeisti. Nežinau, ar jis žais kitame mače, medikai taip nemano, bet pažiūrėsime. Jis vaidina labai svarbų vaidmenį mūsų komandoje“.

Be kita ko, F. Terimui gali tekti pakeisti abu savo vidurio gynėjus, nes neaišku, ar Gohkanas Zanas ir Servetas Cetinas dėl kelio traumų galės rungtyniauti.

Tiesa, verta pažymėti, kad turkams pavyko prasibrauti į kitą etapą tiek 2000 metų Europos čempionate, tiek 2002 Pasaulio futbolo pirmenybėse net nepaisant to, kad pirmą mačą jie pralaimėdavo. Ar pavyks pratęsti šią tradiciją ir Šveicarijoje?

REKLAMA

Rungtynių arbitras. Vienas geriausių pasaulio teisėjų slovakas Lubošas Michelis neturėtų jausti spaudimo iš šeimininkų pusės ir atlikti savo darbą profesionaliai. Tiesa po to, kai šveicarams pirmajame mače nebuvo paskirtas vienuolikos metrų baudinys po čekų žaidimo ranka, arbitrui šiandien gali tekti priimti ir ryžtingesnius sprendimus.

Balsas.lt prognozė. Itin nedėkingos prognozėms rungtynės. Lygios komandos, abi smarkiai nukraujavusios. Visgi namų sienos gali tapti lemiamu faktoriumi, o turkai, nesėkmingai pradėję pirmenybes ir dar kamuojami traumų, gali jaustis nelabai užtikrintai. Balsas.lt pergalę rezultatu 2:1 atiduoda Šveicarijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų