REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinėse Europos futbolo čempionato pirmojo turo rungtynėse susigrūmė Europos futbolo čempionų titulą ginantys graikai ir Švedijos rinktinė. Kaip ir tikėtasi, atkaklioje ir įtemptoje dvikovoje žiūrovai įvarčių lietaus neišvydo, o triumfavo skandinavai - 2:0

REKLAMA
REKLAMA

Jau 2 minutę Angelos Charisteas buvo nubaustas geltona kortele ir susitikimas žadėjo įvykių gausą. Vis tik tai nors tiek švedai, tiek graikai degė noru palaužti savo varžovus ir negalima teigti, kad „sėdėjo“ vien gynyboje, bet atsargumas buvo tiek vienų, tiek kitų prioritetas.

REKLAMA

Per visą pirmą kėlinį neįvyko nieko itin išskirtinio ar įsimintino – rinktinės drausmingai atmušinėjo varžovų bandymus užpulti ir leido smūgiuoti tik iš tolimų distancijų. Savo kojos taiklumą išbandė Andersas Svenssonas, tas pats Angelos Charisteas, kiti žaidėjai, bet arba pritrūkdavo tikslumo, arba patikimai pavojų neutralizuodavo abiejų komandų vartų sargai - Andreasas Isakssonas ir Antonis Nikopolidis.

Bene didžiausią grėsmę prie graikų vartų 32 minutę sukėlė Zlatanas Ibrahimovičius, galva gudriai bandęs permesti kamuolį per patyrusį A. Nikopolidį. Graikų vartininką suklaidinti pavyko, bet į vartus pataikyti – ne. 

REKLAMA
REKLAMA



uefa.com nuotr.

Po pertraukos vėl šiek tiek geriau atrodė Švedijos futbolininkai, nors graikai, gynyboje beveik visiškai nedarydami klaidų, mėgindavo atsakyti greitomis kontratakomis. Rungtynių lūžis įvyko 67 minutę, kai šiek tiek prisnūdus Graikijos gynybos grandžiai, Zlatanas Ibrahimovičius gražiai sužaidė sienelę su gyva švedų legenda Henriku Larssonu ir nieko nelaukdamas pasiuntė kamuolį į pačią vartų devyniukę – Europos čempionams niekuo padėti negalėjo net A. Nikopolidis. Beje, tai buvo tik pirmas puolėjo Z. Ibrahimovičiaus įvartis per 14 paskutinių rungtynių Švedijos rinktinės sudėtyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po praleisto įvarčio graikų žaidimas subyrėjo. Panašiai, kaip ir italų mače su olandais, visomis pajėgomis metęsi į puolimą gelbėti susitikimo, graikai greitai sulaukė bausmės: 72 minutę po sumaišties baudos aikštelėje Petteris Hanssonas kažkokiu tik jam vienam žinomu būdu sugebėjo peršokti du Graikijos gynėjus ir nuginkluoti ne itin užtikrintai sužaidusį A. Nikopolidį – kamuolys antrąkart suspurdėjo graikų vartuose.

Otto Rehhagelio auklėtiniai dar bandė desperatiškai pakeisti rezultatą, bet to jiems nepavyko padaryti. Švedijos rinktinė pasiekė svarbią ir pelnytą pergalę. Su trimis taškais po pirmojo mačo jai atsiveria labai neblogos perspektyvos prasimušti į ketvirtfinalį. Graikams, nebetekusiems teisės klysti, reikės sukurti dar vieną stebuklą , jei jie tikisi pakartoti savo 2004 metų sėkmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų