REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Valstybės Dūmos sprendimas dėl bevizio režimo pilietybės neturintiems asmenims, gyvenantiems Latvijoje, gali atimti jiems norą integruotis, mano Latvijos ambasadorius Rusijoje Andris Teikmanis.

REKLAMA
REKLAMA

"Yra dalis žmonių, kurie nesieja savęs su mūsų šalimi. Jeigu Valstybės Dūma padarys pilietybės neturintiems asmenims įvažiavimą be vizų, tai tikrai atims jiems norą gauti Latvijos pilietybę", - pareiškė ambasadorius interviu laikraščiui "Gazeta", išspausdintame antradienį

REKLAMA

"Jeigu jie Rusijoje turi daug giminaičių arba savo verslą, jie tik dėl bevizio įvažiavimo nesistengs gauti mūsų pilietybę. Tai bus judėjimas priešinga linkme nuo integracijos", - sakė jis.

"Bus taip, kad vieni rusai galės atvažiuoti į Rusiją be jokių problemų, o kitiems rusams teks forminti visus dokumentus ir mokėti už visą 35 eurus. Juo labiau kad daugiau kaip pusė gyvenančių pas mus rusų - yra Latvijos piliečiai", - sakė A.Teikmanis.

REKLAMA
REKLAMA

Kai dėl latvių kalbos mokėjimo, tai ambasadorius sakė: "Iš tikrųjų, yra profesijų, kur žmogus privalo mokėti dvi kalbas. Kaip, pavyzdžiui, gali dirbti gydytojas, nemokėdamas kalbos? O jeigu baisios kalbos klaidos nuolat daromos parduotuvėse? Tačiau privačiose įmonėse kiekvienas pasirenka tą kalbą, kurią nori".

Be to, pažymėjo jis, latvių kalbą būtinai turi mokėti aukšto lygio pareigūnai, notarai, advokatai, nes jie dirba su dokumentais.

Atsakydamas į klausimą, ar skiriasi pilietybės neturinčių asmenų teisės nuo Latvijos piliečių, A.Teikmanis sakė: "Skirtumų medicinos aptarnavimo srityje nėra. Bet pas mus priimtas įstatymas, kad apskaičiuojant pensiją pilietybės neturintiems asmenims, į jų darbo stažą neatsižvelgiama. Tačiau dar gruodį mes pasirašėme su Rusija socialinę sutartį, kur šis klausimas reguliuojamas".

"Jau kovą mūsų parlamente įvyko pirmasis šio dokumento svarstymas. Mes išsiuntėme sutartį į Rusiją, bet, kaip paaiškėjo, ji taip ir nepasiekė Valstybės Dūmos", - pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų