REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė sprendimui visiems sostinės senjorams taikyti lengvatas Vilniaus viešojo transporto bilietams.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis šiuo sprendimu, lengvatos važiuoti Vilniaus autobusais ir troleibusais bus taikomos visiems senatvės pensijos amžiaus sulaukusiems asmenims (vyrams nuo 62,5 metų, moterims nuo 60 metų)  iki 70 metų.

REKLAMA

Šiuo sprendimu nustatoma, kad Vilniaus mieste visi pensinio amžiaus sulaukę keleiviai galės įsigyti viešojo transporto bilietus su 50 proc. nuolaida. Vienkartinis bilietas jiems kainuos 0,55 Lt, perkamas autobuse ar troleibuse – 0,70 Lt, už mėnesinį autobuso arba troleibuso bilietą sostinės senjorai mokės 20 Lt, o už vardinį mėnesinį bilietą, kuriuo galima važiuoti ir autobusu, ir troleibusu - 30 Lt.

Pigesnius viešojo transporto bilietus iki šiol galėjo įsigyti tik vyresni nei 70 metų asmenys – tokią tvarką numato Transporto lengvatų įstatymas. Savivaldybės gali nuspręsti taikyti nuolaidas ir kitų kategorijų asmenims nei numato įstatymas.

„Manome, kad socialiai teisinga visiems pensinio amžiaus sulaukusiems žmonėms, o ne tik vyresniems nei 70 metų, suteikti teisę naudotis viešojo transporto bilietų lengvatomis“, - sako sostinės meras Artūras Zuokas.

Šis sprendimas įsigalios vasario 1 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų