REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį į Europos čempionato kovas įsijungė ir C grupės ekipos. Pirmieji savo santykius Ciūriche aiškinosi Prancūzijos bei Rumunijos futbolininkai. Nuobodžios ir dažnai žiovauti vertusios rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Tai - pirmosios lygiosios šiame čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Verta pastebėti tai, kad Prancūzijos ekipos kapitonui Lilianai Thuramui tai buvo jau 15 rungtynės finaliniuose Europos čempionatų etapuose. Pagal šį rodiklį jis tapo rekordininku. Ironiška ir tai, kad Senojo žemyno pirmenybių finaliniame etape jis debiutavo 1996 metais Niukastle vykusiose rungtynėse būtent su Rumunijos futbolininkais. Tąkart rezultatu 1:0 laimėjo „Les Bleus“.

REKLAMA

Be to, L. Thuramas, žaisdamas vidurio gynėju poroje su Williams Gallas, pratęsė nepralaimėtų rungtynių seriją. Prancūzai, startinėje sudėtyje turėdami šiuos du vidurio gynėjus, nepralaimėjo jau 19 varžybų.

Šįkart rungtynės, kaip ir buvo galima tikėtis, prasidėjo itin atsargiai. Vaizdas aikštėje veikiau priminė šachmatų žaidimą, kai varžovai visų pirma bandė išsiaiškinti silpnąsias priešo puses ir vengė bet kokių avantiūrų. Mirtininkų grupėje jau pirmosiose rungtynėse patirtas pralaimėjimas veikiausiai prilygtų savižudybei. Jau nuo pirmųjų minučių rumunai parodė, kad yra nusiteikę kovoti kietai ir be mūšio neatiduoti nė vieno kvadratinio aikštės metro.

REKLAMA
REKLAMA

Iniciatyva pirmoje rungtynių pusėje priklausė prancūzams, tačiau itin rimtų progų prie geltonais marškinėliais vilkinčių rumunų vartų jiems sukurti nepavyko. Vėliau žaidimas išsilygino.

Išsiskyrė nebent Florento Malouda bandymas iššokti vienas prieš vieną su Bogdonu Lobontu – kovą laimėjo vartininkas – bei Nicolas Anelka smūgis galva. Verta pastebėti ir tai, kad specialistai prieš čempionatą tikėjosi, jog smogiamąją prancūzų ašį sudarys Franckas Ribery bei Karimas Benzema. Tačiau bent jau pirmajame kėlinyje žymiai pastebimesnis bei naudingesnis buvo ne kairiajame krašte rungtyniavęs F. Ribery, o dešinėje rumunų gynybai grasinęs F. Malouda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrasis kėlinys prasidėjo žymiai aktyviau. Prancūzai suaktyvino savo puolamuosius veiksmus, tačiau savo progą turėjo ir rumunai. 52 minutę netoli baudos aikštelės buvo nugriautas A. Mutu. Pakvipo paraku, tačiau pačio Florencijos „Fiorentina“ klubo puolėjo smūgis užstrigo prancūzų gyvatvorėje. Žaidimas išsilygino, o, sužaidus apie 15 minučių, pagaliau sužibo ir F. Ribery bei K. Benzema tandemas – pastarasis po puikaus Francko perdavimo iš dešinės smūgiavo į vartus iš 16 metrų, tačiau kamuolys atsidūrė B. Lobonto rankose.

REKLAMA

Palaipsniui iniciatyva perėjo į prancūzų rankas, tačiau rumunų gynybos mechanizmas ir toliau veikė užtikrintai. Vietoje menkai pastebimo N. Anelka į aikštę buvo mestas Raimondo Domenecho naujuoju koziriu galintis tapti Befetimbis Gomis. Netrukus po to atakos grandis dar buvo papildyta jaunuoju Marselio „Olimpique“ talentu Samiru Nasri. Jis pakeitė šiose rungtynėse iššauti taip ir nesugebėjusį K. Benzema. Likus 10 minučių iki mačo pabaigos aikštę paliko ir niekuo neišsiskyręs rumunų lyderis A. Mutu.

Žaidimo nei prancūzų, nei rumunų keitimai nepagyvino, tad rungtynės baigėsi dėsningai – 0:0. Nė viena ekipa pergalės nebuvo verta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų