REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas kaip beišmanydamas derina pavasario sesijos pratęsimo reikalus ir dabar pateikė antrąjį Seimo nutarimo projektą, pagal kurį parlamentarai galės rinktis, ar darbą pratęsti iki liepos 15, ar iki liepos 17 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Pratęsus sesiją iki 17 dienos, iš tiesų seimūnai posėdžiautų tik dvi dienas mėnesio pradžioje ir dvi dienas baigiantis sesijai, o tarp šių posėdžių susidarytų apytiksliai 10 dienų tarpas be posėdžių. Jeigu sesija baigtųsi 15 dieną, tuomet parlamentarams nuo pečių nukristų du šią dieną vykti turintys plenariniai posėdžiai - rytinis ir vakarinis.

REKLAMA

Pratęsti sesiją norima todėl, kad Seimas nespėja priimti visų reikiamų įstatymų. Tarp svarbiausių šios sesijos darbų įvardijama politinių partijų finansavimą reglamentuojantys įstatymų pakeitimai, tiesioginių merų rinkimų įteisinimas, aukštojo mokslo pertvarka bei teisinis Lietuvos kariuomenės transformacijos įtvirtinimas.

Seimas taip pat turi priimti nutarimą, kuriuo būtų skelbiamas referendumas dėl antrojo Ignalinos atominės elektrinės (IAE) reaktoriaus darbo pratęsimo. Ar referendumas tikrai vyks, kol kas nėra visiškai aišku, tačiau norint, kad jis vyktų tuo pat metu, kaip ir Seimo rinkimai, sprendimą reikia priimti antroje liepos mėnesio pusėje - ne anksčiau nei liepos 12 dieną.

Pratęsti sesiją iki liepos 17 dienos seimūnai jau yra pritarę po pateikimo, antradienį numatoma svarstymo procedūra.

Paprastai Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų