REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitraščio „Veidas“ sudaromame turtingiausių Lietuvos piliečių sąraše pirmasis trejetukas nesikeičia. Tuo tarpu trisdešimtuke atsirado kelios naujos pavardės.

REKLAMA
REKLAMA

Sąrašo lyderiai išlieka vis tie patys, tik pirmieji du susikeitė vietomis: pernai antrasis buvęs pagrindinis „Achemos“ grupės savininkas Bronislovas Lubys, kurio turtas vertinamas 3 mlrd. litų, pakilo į pirmą vietą, iš jos išstumdamas vieną VP grupės savininkų Nerijų Numavičių (2,8 mlrd. litų).

REKLAMA

Vienintelis koncerno „MG Baltic“ savininkas Darius Mockus (2,3 mlrd. litų) tiek pernai, tiek šiemet užima trečią vietą.

Tuo tarpu trisdešimtuke atsidaro naujų vardų - tai statybų grupės „Ranga IV“ savininkas Laimutis Pinkevičius (480 mln. litų), prekybos ir logistikos kompanijos „Sanitex“ savininkai Stanislavas Michnevičius ir Saulius Butkus (po 203 mln. litų), investicijų bendrovės „Invalda“ pagrindinis akcininkas ir valdybos pirmininkas Vytautas Bučas (128 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie asmenys gerokai palypėjo į viršų, kiti nukrito žemyn. Didžiausią šuolį padarė „ŽIA valda“ grupės savininkas Gediminas Žiemelis: iš 25 vietos jis pakilo į 11-tą, po jo sekė „Algos“ grupės savininkas Andrius Linkus (iš 24 į 17) ir „Penkių kontinentų“ pagrindinis savininkas Idrakas Dadašovas (iš 20 į 13).

Per penkias vietas į viršų palypėjo ir „Hanner“ savininkas Arvydas Avulis (iš 11 į 6), „Arvi“ grupės savininkas Vilmantas Kučinskas (iš 12 į 7).

Daliai trisdešimtuko dalyvių teko patirti nusileidimą. Vienas „Snoro“ banko savininkų Raimundas Baranauskas smuktelėjo iš 13 vietos į 20, pagrindinis „Lytagros“ savininkas Adomas Balsys - iš 19 į 22. Iš trisdešimtuko visai iškrito buvę sulčių gamybos įmonės „Sandora“ savininkai Raimondas Tumėnas ir Igoris Bezzubas, „Fragrances International“ savininkas Benas Gudelis.

Turtingiausių lietuvių turto dydį leidinys nustatė, padedant „Orion Securities“ ir „Prime Investment“ finansų ekspertams ir atsižvelgęs į valdomų bendrovių ir akcijų vertę.

Socialinių tyrimų instituto duomenimis, Lietuvoje aukščiausiam - turtingiausiųjų sluoksniui priklauso 0,3 proc. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų