REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį kovas Europos čempionate pradėjo ir B grupės ekipos. Vienos Ersnto Happelio vardo stadione pirmieji į kovą stojo šeimininkai austrai bei itin rimtai kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų nusiteikę kroatai.

REKLAMA
REKLAMA

Vos prasidėjus susitikimui, sulaukėme ne tik kol kas greičiausio šio čempionato įvarčio, bet ir pirmojo 11 metrų baudinio. Austrijos gynėjai savo baudos aikštelėje neleistinai sustabdė kroatų puolėją Ivicą Oličių, o naujasis „Tottenham“ klubo saugas Luka Modričius šaltakraujiškai realizavo 11 metrų baudinį. Jau 4 minutę kroatai išsiveržė į priekį. Geltoną kortelę už nedraugiškus pasikalbėjimus su teisėju dar užsidirbo ir Emanuelis Pogatetzas.

REKLAMA

Pirmąsias keliolika minučių buvo galima susidaryti įspūdį, kad aikštėje grumiasi dvi visiškai skirtingo lygio ekipos. Kroatų ekipos atakos buvo žymiai aštresnės, kūrybingesnės. Itin pavojingi buvo iš abiejų atakų kraštų į austrų baudos aikštelę skersuojami perdavimai.

Kėliniui įpusėjus, žaidimas kiek aprimo, o turėtas kroatų pranašumas išgaravo kaip ryto rasa. Tiesa, teisėjas iš Olandijos Pieteris Vinkas pasigailėjo antros geltonos kortelės besiprašiusio E. Pogatetzo. Šis veikiau imtynininkui būdingais veiksmais sustabdė pavojingą I. Oličiaus prasiveržimą palei galinę liniją.

REKLAMA
REKLAMA

Kėlinio pabaigoje austrai dar labiau atkuto ir surengė kelis pavojingesnius išpuolius. Tačiau viltis pasiekti taip trokštamą įvartį teko atidėti antrajai rungtynių pusei.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo austrai, kurie, jausdami savų žiūrovų palaikymą, puolė lyginti rezultato. Tuo tarpu kroatai, puolimo sąskaita stiprindami savo pajėgas aikštės viduryje, siekė numušti varžybų tempą.

Kėliniui įpusėjus, aikštėje ir toliau dominavo austrai. Bent jau kol kas atrodo galima daryti išvadą, kad kroatų treneris Slavenas Biličius nerado kuo pakeisti ilgam iš rikiuotės iškritusio lyderio Eduardo. L. Modričius kol kas atrodo gana blankiai. Blankiai atrodo ir kiti du kroatų žaidėjai, ant kurių pečių turėtų gulti visa kūrybinė kančia organizuojant atakas. Nei Niko Krančjaras, nei Mladenas Petričius niekuo neišsiskyrė, o antrajame kėlinyje ir buvo pakeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių pabaigoje austrai pabandė prispausti kroatus prie jų vartų, o pastarieji vis dažniau ėmė tempti laiką simuliuodami traumas. Užtekdavo vos menko prisilietimo, o mėlynais marškinėliais vilkintys žaidėjai net nedvejodami naudodavosi proga skausmo iškreiptu veidu prigulti ant žaliosios vejos.

Nors galvoje vis šmėkščiojo mintis, kad kroatai pagaliau ims ir surengs kontrataką, kurios metu pagaliau palaidos į puolimą skubančius austrus, tačiau nieko panašaus neįvyko. Jau per teisėjo pridėtą laiką austras Romanas Kienastas pasiuntė kamuolį greta Stipes Pletikoso ginamų vartų virpsto.

Rungtynės baigėsi rezultatu 1:0. Jei austrai nusipelnė pagyrų už kovingumą, tai kroatai toli gražu nepateisino favoritų vardo. Jei S. Biličiaus vyrai tikisi įveikti grupės etapo barjerą, žaidimą jiems teks gerinti nedelsiant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų