REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vanduo Pietvakarių Kinijoje per žemės drebėjimą susidariusiame ežere sekmadienį vis dar pavojingai kyla, nors dieną prieš tai buvo atidarytas paskubomis iškastas kanalas, kuriuo vanduo turėjo nutekėti, pranešė valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

„Tangdziašano „drebėjimo ežero“, esančio Pietvakarių Kinijoje, vandens lygis sekmadienį toliau pavojingai kilo, nepaisant nuo šeštadienio ryto veikiančio dirbtinio drenažo kanalo“, - pranešė naujienų agentūra „Xinhua“.

REKLAMA

Į ežerą priteka beveik penkis kartus daugiau vandens, nei iš jo išteka natūraliai ir tuo kanalu, nurodo „Xinhua“, remdamasi Sičuano provincijos hidrometeorologijos biuro vadovu Zhang Tingu (Džang Tingu).   

Sekmadienį  netoli ežero įvyko stiprus požeminis smūgis, sukėlęs nuošliaužų nuo aplinkinių kalnų, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad požeminis smūgis, įvykęs 18 val. 51 min. (13 val. 51 min. Lietuvos laiku), sukėlė „didžiules nuošliaužas“ ir pridūrė, kad jų poveikis drebėjimo ežerui yra stebimas.

„Xinhua“ teigė, kad smūgio stiprumas nežinomas. JAV Geologijos tarnyba pranešė, kad lygiai tuo pat metu įvyko 5 balų stiprumo žemės drebėjimas, kurio epicentras buvo už 70 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Mianjango miesto, nukentėjusio nuo gegužę įvykusio žemės drebėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų