REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pažeidėjams ramiai gyventi neduodantis Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnas nė nepajuto, kaip tarnybiniu automobiliu ėmė naudotis tarsi savu. Vyresniajam aplinkos apsaugos inspektoriui Alfredui Breivei, kaimynų sučiuptam painiojant viešuosius ir privačius interesus, teko pripažinti, kad kieme laikomu tarnybiniu automobiliu ne tik skuba į iškvietimus: mašina puikiai tarnauja visai šeimai.

REKLAMA
REKLAMA

Naudojasi kaip savo


A.Breivės artimiausiems kaimynams Pranui ir Stasiui Mackevičiams jau seniai į akis krito, kad inspektorius, kovojantis su pažeidėjais, pamindamas valstybės tarnautojo moralės normas pats nusižengia įstatymams.

REKLAMA

Tokie įtarimai žmonėms kilo matant, kaip bendrame kieme laikomą tarnybinį automobilį A.Breivė naudoja asmeniniais reikalais. Broliai pasakoja ne kartą buvę liudininkais, kaip kaimynas, rytais į Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento skiriamaisiais ženklais pažymėtą „VW Golf“ automobilį susisodinęs šeimyną, išvažiuoja iš kiemo.

Tačiau kad inspektorius po darbo valandų tarnybiniu automobiliu būtų kada išvykęs į iškvietimus, Mackevičiai tvirtina nė karto nepastebėję.

REKLAMA
REKLAMA

„Juk girdėtume, jei pro langus naktį praburgztų. Bet kad vaikus į mokyklą išveža rytais, tikrai matydavome. Labai patogu taip gyventi, kai kuras dabar tiek kainuoja“, – stebėjosi pareigūno sąžine kaimynai.

Be to, anot Mackevičių, valstybės tarnautojas ir taip mažame keturioms šeimoms priklausančiame kieme šeimininkauja tarsi šis būtų jo vieno nuosavybė. Pasak kaimynų, kad A.Breivė pavarytų tarnybinį automobilį į kiemo gilumą, prireikė ne vienos pastabos. Iki tol inspektorius įstaigos golfą statydavo tiesiog ant įvažiavimo į kiemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes iš viso nenorime, kad mūsų bendrame kieme stovėtų mašina, juo labiau kad ji – tarnybinė. Tokie dalykai su kaimynais gal turėtų būti derinami? Galėjo pareigūnas ateiti, pasitarti: vyrai, noriu valdišką mašiną čia statytis. O dabar elgiasi tarsi būtų jis vienas gaspadorius“, – kalbėjo broliai.



Susipyko dėl rekonstrukcijos

Nors vyriškiai tikina jau seniai atkreipę dėmesį, kad nuosavo automobilio neturintis pareigūnas tarnybiniu naudojasi ne tik darbo reikalais, bet tikina nenorėję pyktis, kol pats A.Breivė neva pradėjęs juos gąsdinti savo pareigomis.

REKLAMA

„Kai pareikalavome nelaikyti čia valdiškos mašinos, jis pradėjo grasinti, kad paduos mus į teismą, nes yra pareigūnas“, – prisiminė neseniai įvykusį konfliktą Mackevičiai.

Pasak brolių, malonus bendravimas pašlijo prieš trejetą metų, vos tik A.Breivė gavo kaimynų sutikimą pertvarkyti nusipirktą medinio namo dalį.

„Ir arkliui aišku, kad čia ne rekonstrukcija. Nugriovė savo namo galą ir naują toje vietoje pasistatė. Mes dabar likome tarsi šuns būdoj. Norėjome kreiptis į teismą, bet išsiaiškinome, kad tas procesas mums penkiasdešimt tūkstančių atsieitų“, – pareigūno kaimynyste nebuvo patenkinti Mackevičiai.



Šiukšles bijo vežti

REKLAMA

Išgirdęs, kuo jį kaltina artimiausi kaimynai, A.Breivė nenustebo. Kaip tikina inspektorius, tai jau ne pirmas kartas, kai jam tenka aiškintis dėl Mackevičių skundų. Prieš kurį laiką broliai kreipėsi į miesto Savivaldybę, Apskrities viršininko administraciją ir A.Breivę kaltino pasistačius namą be projekto ir leidimo. Tačiau, pasak aplinkosaugininko, tąkart kaimynai liko nieko nepešę – visi jį išteisinantys dokumentai buvo pateikti.

„Dabar užkliuvo automobilis. Jie net su mano vaikais nesisveikina. Kad ir kas atsitiktų, aš visada esu kaltas. Ir tai tik dėl to, kad iš jų sesers namą nusipirkau“, – mano A.Breivė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ramybės dėl akylų kaimynų neturintis aplinkosaugininkas neslėpė, kad pačiam pasitaikė progų Mackevičiams parodyti jų vietą, tačiau taip ir nepasinaudojęs savo tarnybine padėtimi. Neva nieko jiems nesakęs, kai šie deginę kieme atliekas, nors tai draudžiama daryti, taip pat nebaudęs dėl neišvalytų mazuto statinių.

„Bet aš jiems nieko nesakau – daug ką mes darom“, – piktinosi tokiu Mackevičių nesupratingumu inspektorius.

A.Breivei, kaip ir visiems kitiems departamento darbuotojams, kuriems paskirtas tarnybinis automobilis, teisę jį laikyti namuose po darbo valandų, poilsio ir švenčių dienomis suteikia šių metų sausį Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus Valdemaro Jakšto pasirašytas įsakymas.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų