REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia Lietuvoje žemės ūkio investicijų ir vystymo bendrovė „Agrowill Group“ birželio 3 dieną pasirašė pirkimo pardavimo sutartį įsigyti vieną didžiausių ir efektyviausiai veikiančių Estijos pieno gamybos kompanijų „Polva Agro“.

REKLAMA
REKLAMA

„Vykdome savo pasirinktą strategiją – vystyti aktyvią plėtrą tiek Lietuvoje, tiek ir Rytų bei Vidurio Europoje. Šis įsigijimas sustiprins Agrowill grupės pozicijas pieno sektoriuje. Turėsime galimybę pieną parduoti labiau subrendusioje rinkoje, kur supirkimo kainos stabilesnės ir dalyvauja stambios tarptautinės įmonės, tokios kaip didžiausia Suomijos pieno perdirbimo bendrovė „Valio“. O įsigyta bendrovė – bus pagrindas tolesnei plėtrai Estijoje“, - teigė Valentas Šulskis, „Agrowill Group“ generalinis direktorius.

REKLAMA

„Polva Agro“ prisijungimas prie tarptautinės žemės ūkio bendrovių grupės suteiks galimybę lengviau įsilieti į tarptautinę rinką pristatant savo produkciją. Naujieji savininkai neturi tikslo kištis į kasdieninį bendrovės valdymą, o tik suteikti daugiau galimybių plėstis ir realizuotis“, - pažymėjo Jakk Hinrikus, buvęs vienas bendrovės savininkų.

Audituotais duomenimis, 2007 metų grynosios nekonsoliduotos „Polva Agro“ pajamos buvo 4,56 mln. EUR, EBITDA sudarė 1,97 mln. EUR ir buvo 43,2 proc. didesnė nei 2006 metais, kai sudarė 1,36 mln. EUR. Bendrovės grynasis pelnas 2007 metais siekė 1,59 mln. EUR, t.y. 35 proc. didesnis nei 2006 metais. 2008 metais bendrovė prognozuoja gauti 5,39 mln. EUR pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Šulskio, buvo įsigyta, ko gero, moderniausia pieno gamybos bendrovė Baltijos šalyse, su giliomis tradicijomis, aukščiausios kvalifikacijos specialistais bei įdiegtais naujausiais techniniais sprendimais. „Estų patirtį ir žinias perkelsim į Lietuvos ūkius. „Polva Agro“ turi produktyviai veikiantį karvių veislyną, tai suteiks galimybę geriausiomis karvėmis aprūpinti ir mūsų pieno gamybos bendroves“, - pabrėžė „Agrowill Group“ generalinis direktorius.

„Polva Agro“ – produktyviausia pieno bendrovė Estijoje. Joje iš vienos karvės vidutiniškai primelžiama 10,7 tonų pieno, iš viso 2007 metais buvo primelžta 12,2 tūkst. tonų pieno. „Polva Agro“ ferma žymi ir Estijos karve-rekordininke, iš kurios praėjusiais metais primelžta 17,5 tonų pieno, daugiausiai per visą Estijos pienininkystės istoriją. Be to, iš 16 šiuo metu produktyviausių Estijos karvių, 12 auginama „Polva Agro“. Bendrovė turi 2173 galvijų bandą, iš kurių 1175 – pieną duodančios karvės. „Polva Agro“ valdo 2325 hektarų žemės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Polva Agro“ įsigijimas bus finansuojamas nuosavomis „Agrowill Group“ bendrovės lėšomis, sėkmingai išplatinta nevieša obligacijų emisija ir banko paskolomis. „Agrowill Group“ finansinis patarėjas šiame sandoryje buvo investicinis bankas GILD.

„Agrowill Group“ konsoliduotas grynasis pelnas už 2007 m. buvo 31,9 mln. litų (9,2 mln. EUR). Per 2007 metus gauta 69 mln. litų (20 mln. EUR) pajamų. Neįskaitant Investicinio turto perkainojimo įtakos grynasis pelnas už 2007 m. sudarė 9,8 mln. litų (2,8 mln. EUR), o pajamos iš pagrindinės veiklos siekė 43 mln. litų (12,5 mln. EUR).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų