REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Sveikatos reikalų komitetas nepritaria Darbo partijos frakcijos nario Prano Vilko siūlymui uždrausti rūkyti lauko kavinėse.

REKLAMA
REKLAMA

Komitetas palaikė siūlymą uždrausti rūkyti klubuose ir diskotekose, bet nesutiko, kad rūkyti būtų draudžiama teritorijose, kur būtų teikiamos viešojo maitinimo paslaugos.

REKLAMA

Už tai, kad būtų draudžiama rūkyti lauko kavinėse, balsavo „darbiečiai“ Manfredas Žymantas ir Dangutė Mikutienė, o kiti komiteto nariai susilaikė.

Iki šiol lauko kavinėse galima rūkyti, tačiau tik tada, jeigu tos kavinės yra gatvėse, kuriose savivaldybė nėra uždraudusi rūkyti.

Ūkio ministerijos sekretorė Alina Mačiulytė salė, kad drausti lauko kavinėse rūkyti būtų nesavalaikis ir nelogiškas sprendimas.

Komiteto narė socialdemokratė Vilija Vertelienė prognozavo, kad uždraudus rūkyti lauko kavinėje, lankytojai bėgs į laiptines, į bromas ir ten rūkys.

REKLAMA
REKLAMA

Komitetas tai pat pritarė liberalcentristų frakcijos nario Henriko Žukausko siūlymui, kad rūkyti būtų draudžiama ne tik visose švietimo įstaigose, kaip yra ir dabar, bet ir jų teritorijoje.

Dabar draudžiama rūkyti tik sveikatos priežiūros įstaigose ir jų teritorijoje.

Komiteto vadovas konservatorius Antanas Matulas pasiūlė leisti medikams įsirengti atskiras patalpas rūkymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų