REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ši vasara - pirmoji, kai bendrojo lavinimo mokyklose birželio mėnesį vyresniųjų klasių mokiniams dar vyksta pamokos. Tiesa, dalis uostamiesčio mokinių jau atostogauja ar dirba, nepaisydami to, kad mokslo metai dar nesibaigė.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslo metai ir anksčiau baigdavosi birželio 20-ąją. Tik daugelį metų buvo įprasta, kad birželį pamokos nevyksta - vietoj jų mokiniams buvo siūloma kultūrinė, meninė, pažintinė veikla. Nors dalyvavimas nepamokinėje veikloje buvo privalomas, manydami, kad ji nėra labai svarbi, po birželio 1-osios nemažai mokinių mokyklose nebepasirodydavo.

REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministerijai pataisius bendruosius ugdymo planus, mokykloms atsirado galimybė projektinei bei kultūrinei veiklai skirtas 10 dienų, kurios būdavo nukeliamos į birželį, išdėstyti per visus mokslo metus.

Švietimo įstaigos tokia galimybe pasinaudojo, todėl šiais metais beveik visiems uostamiesčio 6-11 klasių mokiniams pamokos tęsis iki birželio 20 dienos, išskyrus dienas, kai mokyklose laikomi brandos egzaminai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, kai kurių mokyklų dešimtokams pamokos vyks tik iki birželio 6-osios - jiems duodama laiko pasiruošti kitą antradienį prasidedančiam pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimui (PUPP). Nors PUPP nėra privalomas, Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja teigė, kad savo žinias patikrinti kasmet ryžtasi apie 90 proc. dešimtokų - nerizikuoja dažniausiai tik labai gerai besimokantys ir bijantys susigadinti savo pažymius mokiniai arba besimokantys prasčiausiai. Beje, Švietimo ir mokslo ministerija nusprendė, kad jau kitąmet PUPP bus privalomas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo, kad saulėtas vasaros dienas tenka leisti tvankiose klasėse, labiausiai nepatenkinti mokiniai. Štai kelios Simono Dacho vidurinės mokyklos klasės užvakar net buvo surengusios nedidelį streiką prieš tokią tvarką - mokiniai vaikščiojo po mokyklą su plakatais ir reikalavo, kad pamokų vasarą nebūtų.

S. Dacho mokyklos direktorės pavaduotoja Vaida Žilinskienė pasakojo, kad akcija buvo trumpalaikė ir vakar pamokos vyko įprastu ritmu.

„Mokiniai iš kažkur buvo ištraukę, kad pamokos vasarą gali ir nevykti. Tačiau kai išaiškinom visą tvarką, kad ugdymo plane nepamokinei veiklai numatytas 10 dienų išskirstėme per mokslo metus, jie nusiramino“, - sakė pedagogė.

REKLAMA

M. Gorkio mokyklos direktorė Irina Narkevičienė juokėsi, kad, nors jų mokiniai nestreikuoja, bet ir mokytis nenori - nemaža dalis jų esą jau išvyko atostogauti, o ir pasilikusieji ne itin sąžiningai lanko pamokas.

„Čia jau nebe pamokos, kokybė jų - prasta. Kai kurie mokiniai apskritai bėga iš pamokų, ir net tėvai su jais nesusitvarko. Žodžiu, nieko gero“, - pasakojo direktorė.

Jai antrino ir „Santarvės“ pagrindinės mokyklos vadovė Laima Vaitonienė, sakydama, kad iš pamokų birželį - nieko gero.

„Mokykloje karšta, mokiniams sunkiau susikaupti. Be to, dalis vaikų išvažiavo į poilsines keliones arba pas užsienyje dirbančius tėvus. Štai ir vakar gavau tėvų prašymą atleisti vaiką nuo pamokų nuo birželio 9 dienos, nes išvyksta į Škotiją. Aš juk neturiu juridinės teisės uždrausti“, - sakė ji.

REKLAMA

Tuo tarpu „Sendvario“ mokyklos direktorius Antanas Kavaliauskas tvirtino, kad pamokos mokykloje vyksta „normaliai, rimtai, visu krūviu“, o pasiekimų patikrinimui besiruošiantys dešimtokai „dar daugiau turi darbo“, ir, taip pat kaip kitos klasės, privalės lankyti pamokas iki mokslo metų pabaigos.

Beje, šiandien daugumoje mokyklų pamokos nevyks, nes abiturientai laiko anglų kalbos egzaminą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų