REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybos pirmininkas, verslininkas Valentinas Milaknis teigia, kad naujasis LRT vadovas Audrius Siaurusevičius atstovauja politinę daugumą Seime turinčioms partijoms, todėl yra netinkamas šioms pareigoms.

REKLAMA
REKLAMA

V.Milaknio nuomone, bendravimas su valdžia peržengia V.Siaurusevičiaus, kaip vadovo, ribas ir sudaro grėsmę būti vienoje politinėje pusėje.

REKLAMA

„Man atrodo, kad jis (A.Siaurusevičius - BNS) atstovauja dabartinei politinei daugumai ir tai matosi iš pasisakymų, kad naujienų tarnybos turėtų daugiau kreipti dėmesį nuo vidaus problemų į užsienio tematiką“, - internetinėje spaudos konferencijoje portale „Vz.lt“ sakė V.Milaknis.

Buvusio LRT tarybos pirmininko nuomone, LRT turėtų vadovauti žmogus, nesusijęs su partijomis, turintis „demokratinių vertybių ir vadybinių sugebėjimų“. Tačiau savęs šiame poste jis esą neįsivaizduoja.

REKLAMA
REKLAMA

V.Milaknis kiek anksčiau kaltino A.Siaurusevičių tuo, kad Lietuvos radijuje ir televizijoje įsivyravo tendencija atsirasti ministerijų finansuojamoms laidoms.

Tačiau spaudos konferencijoje V.Milaknis pripažino, kad LRT sutarčių su biudžetinėmis organizacijomis ar ministerijomis buvo sudariusi ir 2001- 2002 metais, kai LRT vadovavo jis pats.

„Man vadovaujant tikrai buvo sutarčių su biudžetinėmis organizacijomis ar ministerijomis ir lipdami iš skolų sumažinome tokį bendradarbiavimą iki minimumo. Manau, kad reikėtų toliau palikti tik socialinę reklamą“, - teigė V.Milaknis.

Jis taip pat teigė, kad abonentinis mokestis galėtų būti vienas iš LRT finansavimo būdų, tačiau visuomenė neva yra „neparuošta ir vargu, ar ji priimtų tokį mokestį“.

V.Milaknis yra informacinių technologijų grupės „Alna“ įkūrėjas ir vienas iš savininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų