REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lėtėjanti Lietuvos ekonomika, infliacija bei augančios kainos nesumažino lietuvių noro keliauti ir poilsiauti užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios išvados pateikiamos draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ pranešime spaudai. Tarptautinių kelionių organizatorių „Tez Tour“ ir „Travelman“ duomenimis, per pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, dvigubai daugiau lietuvių atostogavo užsienio kurortuose.

REKLAMA

2008 metų pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, kone dvigubai daugiau lietuvių poilsiavo Egipte - beveik 20 tūkst. keliautojų, trečdaliu daugiau ilsėjosi Turkijoje - apie 1,5 tūkst. keliautojų ir kone penkis kartus daugiau Ispanijoje (Tenerifė, Gran Kanarija) - čia apsilankė beveik 3 tūkst. keliautojų. Be to, populiarėja kelionės į tokias egzotiškas šalis kaip Tailandas, Dominika.

Draudikai tikina, kad lietuviai ne tik daugiau keliauja, bet ir dažniau draudžiasi. Prieš vykdami atostogauti į svečias šalis apsidraudžia maždaug du iš trijų keliautojų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Linos Karkliauskaitės, „Ergo Lietuva“ Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo skyriaus vadovės, pastaraisiais metais su populiarėjančiomis kelionėmis į užsienį auga ir draudimo išmokų sumos.

Tarptautinis Vilniaus oro uostas pranešė gegužės mėnesį pasiekęs visų laikų keleivių skaičiaus rekordą.

Oro uosto atstovas spaudai ir ryšiams su visuomene Arūnas Marcinkevičius pranešė, kad gegužę oro uostas aptarnavo 192,7 tūkst. keleivių, arba 29,5 proc. daugiau negu pernai tuo pačiu laikotarpiu.

„Gegužė - rekordinė tarptautiniame Vilniaus oro uoste pagal aptarnautų keleivių skaičių per visus 17 įmonės gyvavimo metų“, - teigė A.Marcinkevičius.

Praėjusį mėnesį skrydžių Vilniaus oro uoste aptarnauta 3,6 tūkst., arba 19,5 proc. daugiau nei tuo pat metu pernai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų