REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čekijoje vyksiančiame 43-iajame tarptautiniame Karlovy Vary kino festivalyje šiais metais dalyvaus du lietuviški kino filmai.

REKLAMA
REKLAMA

Liepos 4-12 dienomis vyksiančio festivalio konkursinėje programoje „Rytų vakarai“, kurioje varžosi Vidurio ir Rytų Europos kūrėjų filmai, bus parodyta Kristinos Buožytės vaidybinė juosta „Kolekcionierė“.

REKLAMA

Apie privačioje klinikoje dirbančią jauną logopedę, kuri po savo tėvo mirties praranda sugebėjimą patirti emocijas, pasakojantis filmas pirmą kartą surengtuose lietuviškuose „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose buvo pripažintas geriausiu vaidybiniu filmu.

Filme vaidina Gabija Ryškuvienė, Marius Jampolskis, Valda Bičkutė, Darius Gumauskas, Darius Petkevičius, Valerijus Jevsejevas. Filmą, kurio biudžetas nesiekia 50 tūkst. litų, kūrė 70-ies žmonių komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Karlovy Vary dokumentinių filmų konkursinėje programoje bus pristatytas apie lietuvių kinematografininką ir lėlinės animacijos žanro kūrėją Vladislavą Starevičių pasakojantis dokumentinis filmas „Vabzdžių dresuotojas“.

Lietuvoje kurtas filmas atskleidžia paslaptingą ir provokuojantį menininko V. Starevičiaus gyvenimą bei kūrybinį kelią. Filmo kūrėjai stengėsi užčiuopti bei atskleisti paslaptis, kurias V. Starevičius užkodavo savo darbuose. Juostoje atgimta magiškas animatoriaus pasaulis, kuriame realybė transformuojasi ir susilieja su lėlės pasauliu, pasižyminčiu savomis taisyklėmis ir dėsniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juostą režisavo Linas Augutis ir Donatas Ulvydas, operatorius – Ramūnas Greičius, dailininkė – Jurga Gerdvilaitė, kompozitorius – Linas Rimša.

Karlovy Vary kino festivalis yra svarbiausias ir prestižiškiausias kino renginys Centrinėje ir Rytų Europoje, o kartu ir vienas seniausių, vykstantis nuo 1946 metų. Kasmet festivalį aplanko tūkstančiai kino žiūrovų bei kino gamybos profesionalų, taip pat politikos atstovai iš viso pasaulio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų