REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba pradėjo misiją Afrikoje. Kaip skelbia BBC, Saugumo Tarybos narės susipažins su padėtimi Afrikoje ir bandys surasti galimas išeitis iš žemyną siaubiančių karų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis susitikimas vyks su Somalio Vyriausybe bei jos oponentais, po to Saugumo Tarybos nariai vyks į Sudaną bei dar kelias kariaujančias Afrikos valstybes.

REKLAMA

Kadangi buvo nuspręsta, kad rengti susitikimą pačiame Somalyje yra pernelyg pavojinga, tai susitikimo vieta buvo perkelta į Džibutį. Jei JT pavyks, tai ji taps bene pirmąja tarpininke, prie vieno stalo sugebėjusia susodinti Somalio Vyriausybę bei jos priešininkus. Tiesa, į Džibutį vykstančio prezidento Abdullahi Yusufo lėktuvas dar oro uoste buvo apšaudytas minosvaidžiu.

Somalio sostinė Mogadišas yra beveik visiškai sugriautas, o kone pusė šio miesto gyventojų jau paliko tapo pabėgėliais. Išorinės pagalbos reikia mažiausiai 2 mln. somaliečių. JAV remia silpną Somalio Vyriausybę, kuri, Vašingtono įsitikinimu, kovoja su Al-Qaeda sėbrais Afrikoje. Tačiau, analitikų teigimu, vienos pusės akivaizdus palaikymas ne tik nepadeda mažinti įtampos, bet situaciją tik dar labiau pablogina.

REKLAMA
REKLAMA

Dar mažiau optimizmo siejama su Sudanu ir konfliktu Darfūro regione. Šalies šiaurei vis dar nepavyksta susitarti su pietumis, o tai tik dar labiau didina įtampą.

Saugumo Tarybos nariai taipogi vyks ir į Kongo Demokratinę Respubliką, kurioje milijonai žmonių tapo benamiais dėl šalies rytuose siaučiančio karinio konflikto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų