REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne mažiau aistrų ir intrigų sulaukė ketvirtasis Graikijos čempionato finalo mačas, kurį po atkaklios ir nervingos kovos Pirėjuje laimėjo šeimininkai „Olympiacos“, rezultatu 59:57 (22:17, 16:10, 8:11, 13:21) nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ klubą ir išlygino seriją iki trijų pergalių 2-2.

REKLAMA
REKLAMA

Vos tik prasidėjus rungtynėms ir sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes dėl sirgalių aistrų mačas buvo nutrauktas. Tuo metu „Olympiacos“ pirmavo 8:3.

REKLAMA

Maždaug po valandos aistros nurimo ir ekipos grįžo į aikštelę. Užsivedę ir audringai palaikomi „Olympiacos“ krepšininkai užtikrintai rinko taškus ir netrukus turėjo 10 taškų persvarą - 17:7.

Tačiau džiaugtis buvo anksti. D.Diamantidis įmetė du tolimus metimus iš eilės, o skirtumas tarp komandų ėmė mažėti. Iniciatyva liko šeimininkų pusėje, o antrajame kėlinuke „Olympiacos“ ir toliau diktavo sąlygas. Sudėtingą tritaškį paskutinę ketvirčio sekundę įmetęs Q.Woodas grąžino šeimininkams dviženklį pranašumą - 38:27.

REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos šeimininkams nepavyko išlaikyti dviženklio pranašumo ir svečiai pamažu vijosi oponentus.

Susitikimo pabaigoje į aikštelę grįžo Š.Jasikevičius ir tradiciškai ėmėsi gelbėti „Panathinaikos“ situaciją. Jis pataikė dvitaškį, po to tritaškį ir sušvelnino atsilikimą iki 5 taškų (45:50). Dar vienas sudėtingas Šaro tritaškis sumažino svečių atsilikimą iki 3 taškų (49:52), o po trečiojo Š.Jasikevičiaus tritaškio ekipas skyrė tik du taškai (52:54).

Kiek vėliau Š.Jasikevičius atkovojo kamuolį gynyboje ir atidavė perdavimą laisvam D.Diamantidžiui, kuris taikliai atakavo iš toli ir persvėrė rezultatą „Panathinaikos“ naudai - 57:55.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau paskutinę susitikimo minutę „Olympiacos“ žaidėjai taikliai metė baudos metimus, o M.Batiste ir F.Alverčio metimai tikslo nepasiekė. Paskutinės „Panathinaikos“ atakos metu kamuolys buvo patikėtas Š.Jasikevičiui, tačiau prieš jį gynėsi du krepšininkai. Atakos pabaigoje lietuvis perdavė kamuolį laisvam V.Spanouliui, tačiau jo tritaškis net nelietė lanko.

Likus kelioms sekundėms L.Greeras pataikė tik vieną baudos metimą, bet D.Diamantidžio metimas iš 8 metrų buvo netiklus ir „Olympiacos“ šventė pergalę 59:57.

REKLAMA

Abu „Olympiacos“ lietuviai Arvydas Macijauskas ir Renaldas Seibutis nebuvo registruoti rungtynėms.

Š.Jasikevičius per 20 minučių pelnė 13 taškų (dvitaškiai 2/3, tritaškiai 3/5), atkovojo ir prarado po 2 bei perėmė vieną kamuolį ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Olympiacos“: G.Printezis 21, Q.Woodsas 8, Y.Bourousis 6 (13 atk.kam.), P.Vasilopoulos 5.

„Panathinaikos“: V.Spanoulis 17, D.Diamantidis 14 (4 rez.perd.), Š.Jasikevičius 13.

Lemiamos penktosios finalo rungtynės bus žaidžiamos Atėnuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų