REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ketvirtadienį per LTV laidas „Panorama“ ir „Vakaro žinios“ parodytų reportažų apie dienraštį "Vakaro žinios" LRT vadovai apgailestavo dėl savo žurnalistų neobjektyvumo.

REKLAMA
REKLAMA

LTV žurnalistams užkliuvo tai, kad politikai ir kiti žinomi asmenys prenumeruoja bei skaito „Vakaro žinias“. Jos reportaže vadinamos bulvarinėmis, nors dar prieš metus Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija pripažino, kad dienraštis toks nėra.

REKLAMA

Daugiausia priekaištų sulaukė Seimo nariai, nusifotografavę su „Vakaro žiniomis“ ir nepagailėję gerų žodžių atsiliepdami apie dienraščių lyderį „Vakaro žinios“. Politikos garsenybės gyrė, kad "Vakaro žinios" - labai surimtėjęs, labai įdomus, šmaikštus, objektyvus leidinys, kurį skaito ne tik jie, bet ir jų giminės, draugai bei pažįstami.

LTV žurnalistai žiūrovus bandė įtikinti, kad taip politikai nusižengė etikai. Žiūrovams taip pat buvo peršama nuomonė, kad „Vakaro žinios“ - tik „neva objektyvios“, tik „neva turi teisingą, gilų požiūrį į problemas“.

REKLAMA
REKLAMA

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius „Vakaro žinioms“ vakar pažadėjo išsiaiškinti, kodėl siužetas buvo toks tendencingas. „Nelabai toleruoju ir tai, kad nebuvo išklausyta kita pusė – „Vakaro žinių“ atstovai“, - sakė A.Siaurusevičius.

Jam pritarė ir LTV Naujienų tarnybos direktorius Audrius Matonis. „Jūsų pastabos man labai suprantamos. Ir be jų ketinau pasikalbėti su siužetą rengusia žurnaliste. Tikrai labai apgailestauju ir dėl to, kad nebuvo sužiūrėta, jog „Vakaro žinios“ pripažintos nebulvariniu leidiniu. Tai buvo akivaizdžiai neteisingas apibūdinimas. Patikėkite, tai nėra suplanuotas puolimas prieš „Vakaro žinias“, - kalbėjo A.Matonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų