REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie lietuviškas utopijas pasakojantis Vilniaus mažojo teatro spektaklis „Madagaskaras“ tapo Sankt Peterburge vykusio tarptautinio festivalio „Vaivorykštė“ laureatu.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį pasibaigusiame 9-ajame festivalyje režisieriaus Rimo Tumino „Madagaskarui“ skirtas pagrindinis festivalio prizas „Geriausias didžiosios scenos spektaklis“. Spektaklyje vaidinantys aktoriai Gintarė Latvėnaitė ir Ramūnas Cicėnas apdovanoti pagrindiniais prizais už Salės ir Kazimiero Pokšto vaidmenis, pranešė URM.

REKLAMA

Festivalio „Vaivorykštė“ iškilmingoje uždarymo ceremonijoje dalyvavo ir apdovanojimus Vilniaus mažojo teatro vardu atsiėmė Lietuvos generalinis konsulas Sankt Peterburge Eitvydas Bajarūnas.

Dviejų dalių spektaklis „Madagaskaras“, kurio scenografiją kūrė Vilma Masteikienė, o muziką – Faustas Latėnas, 2004 metais buvo pastatytas pagal dramaturgo Mariaus Ivaškevičiaus pjesę.

„Madagaskaras“ – spektaklis apie lietuviškas utopijas, tarpukario geografo-svajotojo ryžtą paversti lietuvius jūrine tauta, iškelti Lietuvą į visais atžvilgiais palankesnį Afrikos žemyną ir taip pabėgti nuo piktavalių kaimynų bei lemties.

REKLAMA
REKLAMA

„Madagaskaras“ jau buvo parodytas Latvijoje, Lenkijoje, Rusijoje,Suomijoje, Belgijoje ir Austrijoje, pelnė ne vieną prizą tarptautiniuose festivaliuose.

Šiemet festivalyje „Vaivorykštė“, kurį organizavo Rusijos teatrų sąjunga, Sankt Peterburgo administracija ir Sankt Peterburgo A. Briancevo jaunojo žiūrovo teatras, dalyvavo Rusijos, Lietuvos, Latvijos, Serbijos ir kitų šalių teatrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų