REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas iš Santariškių klinikų išvyko į namus (atnaujinta)

Prezidentas Valdas Adamkus iš Vilniaus universitetinės ligoninės Santariškių klinikų išvyko į namus, šeštadienį pranešė Prezidento spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojai prezidentui rekomendavo porą savaičių vengti didesnio fizinio krūvio. Valstybės vadovas pirmadienį planuoja būti darbe.

REKLAMA

Penktadienį V. Adamkui Vilniaus universitetinės ligoninės Santariškių klinikose implantuotas širdies stimuliatorius. Pasak pranešimo, stimuliatorius, kuris  ateityje saugos nuo galimų širdies ritmo sutrikimų, valstybės vadovui implantuotas pagal numatytą  prevencinės priežiūros planą.

Anot gydytojo A. Aidiečio, V.Adamkui per vieną valandą trukusią procedūrą buvo implantuotas tipinis stimuliatorius, jis kainuoja 10 tūkst. litų, sveria 25 gramus. Tokių stimuliatorių valstybinė ligonių kasa per metus nuperka 500-600.

REKLAMA
REKLAMA

Atliekant implantavimo procedūrą, kurios metu taikomas vietinis nuskausminimas, dalyvavo prof. Aleksandras Laucevičius, prof. Audrius Aidietis, doc. Pranas Šerpytis, Prezidentą gydantis gydytojas doc. Remigijus Nargėla.

Kaip penktadienį popiet žurnalistams sakė elektrofiziologas-aritmologas Audrius Aidietis, po širdies stimuliatoriaus implantavimo V.Adamkus jaučiasi gerai, nusiskundimų neturi.

Į Santariškių klinikas Prezidentas buvo paguldytas trečiadienį.

Medikai diagnozavo prieširdžių ritmo sutrikimą, todėl atliko procedūrą, kuria buvo lokalizuotas aritmijos židinys. Gydytojų teigimu, širdies ritmo sutrikimai atsiranda dėl įtampos ir streso. Anot medikų, V.Adamkus galės dirbti, kaip kad dirbo iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak medikų, trečiadienį į klinikas paguldytas prezidentas šeštadienį grįš namo, o pirmadienį jau planuoja normalią darbo dieną. Tiesa, dvi savaites V.Adamkui reikės vengti fizinio krūvio.

Kaip skelbiama internete, širdies stimuliatoriaus implantavimo operacija yra nesudėtinga, po jos pacientus dažniausiai jau kitą dieną išleidžiamas namo.

Balandį širdies stimuliatorius buvo implantuotas buvusiam Prancūzijos prezidentui Jacques'ui Chiracui.

Apie savo sveikatą V.Adamkus po kasmetinio profilaktinio patikrinimo visuomenę informuoja nuo 1998 metų, kai buvo pirmą kartą išrinktas valstybės vadovu.

REKLAMA

Pastarąjį kartą V.Adamkaus sveikatos patikrinimas buvo atliktas šių metų kovo mėnesį. Atlikę širdies ir kraujagyslių sistemos tyrimus, gydytojai konstatavo, kad prezidentas yra sveikas. Prezidento gydytojas R.Nargėla tuomet sakė, kad 81 metų V.Adamkų pagal jo organizmo būklę galima būtų pajauninti bent dviem dešimtmečiais.










REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų