REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 7 dieną, šeštadienį, Dainų slėnyje susirinkę keturi tūkstančiai Lietuvos dainininkų ir Kauno šokėjų prisimins gražiausias Kaune gimusių lietuviškų dainų švenčių tradicijas. Šventė „Mano žemės širdis“ skirta Lietuvos nepriklausomybės 90-mečiui ir Kauno miesto savivaldos 600 metų jubiliejui.

REKLAMA
REKLAMA

Unikaliame Dainų slėnyje skambės ne tik žymiausių dainininkų Virgilijaus Noreikos, Giedriaus Prunskaus balsai, bet ir tūkstančių moksleivių, jaunuolių ir suaugusių choristų balsai.

REKLAMA

„Nedažnai unikaliame Dainų slėnyje skamba tiek gražiausių lietuviškų melodijų. Kauno dainų ir šokių šventėje girdėsime mūsų klasikų dainas, o taip pat ir uždegančius šiuolaikinių kompozitorių ritmus“, – sakė šventės meno vadovas, Kauno garbės pilietis Petras Bingelis, kurio vadovaujamas Kauno valstybinis choras papuoš tūkstantines chorinio dainavimo mėgėjų gretas.

Švente rūpinasi patyrusių profesionalų grupė – vyriausiasis dirigentas ir meno vadovas Petras Bingelis, meno vadovė Leokadija Januškienė, vyr. choreografė Margarita Tomkevičiūtė, režisierius Egidijus Stancikas. Bet pagrindinė šventės jėga – patyrusių ir pasišventusių vadovų vedami 108 chorai, daugiau kaip 30 vaikų, jaunimo ir suaugusių šokių kolektyvų.

„Kauno dainų ir šokių šventėje pajusime nepaprastą lietuviškos dainos grožį ir jėgą, – būsimu renginiu jau kuris laikas gyvena organizatoriai, – ateikite, pabūkite kartu, praturtinkite savo sielas. Jūsų laukia nepaprasta šventė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų