REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors vežėjų asociacija „Linava“ kol kas nesiima drastiškų priemonių, ji reikalauja konkrečių veiksmų iš Vyriausybės, kad būtų sumažina degalų kainų našta.

REKLAMA
REKLAMA

Vežėjai, anot asociacijos vadovų, ilgai nelauks. Esą jei valdžia nesiims konkrečių veiksmų, bus imtasi blokadų prie „Mažeikių naftos“ arba didmiesčių gatvėse.

REKLAMA

Vežėjai tikisi dialogo su Vyriausybe ir konkrečių sprendimų, kurie normalizuotų situaciją naftos produktų rinkoje. „Mes esame atsakinga organizacija, rimti socialiniai partneriai valstybei, jaučiame atsakomybę ne tik už savo verslą, bet ir už visą valstybę. Nesame teroristai. Matome, kad dar neišsemta diskusijų galimybė, ir manome, kad Vyriausybės supras ir priims ne tik mums, bet ir visai šalies ekonomikai reikalingus sprendimus“, - vakar sakė vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Linavos“ vadovo žodžiais, „Mažeikių nafta“ piktnaudžiauja dominuojančia padėtimi rinkoje. „Mažeikių naftai“ sudarytos šiltnamio sąlygos laužyti rankas vartotojams ir vežėjams yra nenormali. Jie biznieriai, tuo naudojasi ir uždirba pinigus. Manome, kad tokia situacija iš esmės turi keistis“, - teigė jis.

A.Kondrusevičius užsiminė, kad būtent Mažeikių įmonė gali tapti vežėjų blokadų taikiniu.

„Pas mus kaina panaši kaip Lenkijoje, Estijoje, nors Estijoje akcizas gerokai didesnis. Žiūrėkime faktą, turėdami savo gamyklą, mes perkame didmena iš „Mažeikių naftos“ kur kas brangiau negu tie patys latviai, estai, lenkai. Neatmetama galimybė blokuoti kelius į „Mažeikių naftą“, lėtai važinėti miestų gatvėmis“, - veiksmų planą vardijo „Linavos“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vežėjų manymu, reikia keisti Valstybės kuro rezervo įstatymą, kuro importo tvarką, nes dabar esą labai sudėtinga atsivežti kuro iš trečiųjų šalių ir taip sumažinti paslaugų savikainą.

Ūkio ministro Vyto Navicko patarėjas ryšiams su visuomene Ričardas Slapšys „Respublikai“ teigė, kad kai bus sulaukti „Linavos“ pasiūlymai, jie bus apsvarstyti.

Tačiau ministerija bent jau Lenkijos koncerno „PKN Orlen“ valdomos „Mažeikių naftos“ atžvilgiu esą gali nedaug. „Mažeikių nafta“ dirbarinkos sąlygomis. Jeigu imsimės kokių nors apribojimų, pažeisime rinkos dėsnius. Bet valstybė neturi nė 10 proc. įmonės akcijų, sprendžiamoji galia ne mūsų rankose. Gal derėtų kreiptis ne į Lietuvos, o į Lenkijos Vyriausybę“, - juokavo R.Slapšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų