REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos atlikėjo Dimos Bilano pergalė dainų konkurse „Eurovizija-2009“, kuris gegužės 25 dieną vyko Belgrade, - tai tik klastotė, pareiškė Ukrainos nacionalinės televizijos ir radijo kompanijos vadovo pareigas einantis Vosylis Ilaščukas, praneša newsru.com.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau po pirmojo pusfinalio prie mūsų ėjo žmonės ir kalbėjo, kad Ukraina ruoštų Sporto rūmus ir virtų savo garsiuosius virtinukus, - ir pirmoji ruso vieta visus šokiravo. Bent aš nežinau nė vieno žmogaus, kuris būtų balsavęs už Bilaną. Skambinau į Balkanų nacionalinius kanalus, - ten buvo rengiamos žmonių apklausos gatvėse vos paskelbus rezultatus, ir nebuvo nė vieno, kuris būtų balsavęs už Rusiją“, - kalbėjo V.Ilaščukas interviu laikraščiui „Ukraina molodaja“.

REKLAMA

„Už balus atsakingos komunikacijų kompanijos. Ukrainoje rezultatai irgi buvo suklastoti“, - pabrėžė jis.

Ukrainos nacionalinės televizijos ir radijo kompanijos pirmasis viceprezidentas Romanas Nedzelskis savo ruožtu pareiškė, jog ketina paduoti į teismą Rusijos valstybinį kanalą „Rossija“, kuris per palydovą transliavo konkursą Ukrainai. Pareigūnas pabrėžė ketinąs reikalauti, kad iš kanalo „Rossija“ būtų atimta licencija transliuoti Ukrainoje.

REKLAMA
REKLAMA

Balsavimo rezultatais atrankiniame ture taip pat buvo suabejota. Ukrainos atstovė Ani Lorak tuomet pareiškė, jog niekas nesugebėjo jos įtikinti, kad balsavimo rezultatai teisingi. „Aš nenoriu žaisti politiką. Aš kūrybinė asmenybė, ir nugalėti turi muzika, menas... Ieškosiu tokių vietų, kur mane gerbs ir mylės“, - citavo tuomet dainininkės pareiškimą Ukrainos laikraštis „Zavtra“.

Apie atrankinio turo rezultatų klastojimą kalbėta ir Rusijoje. Konkurso rusiškame tinklalapyje teigiama, kad „Eurovizijos-2008“ rusiškojo etapo organizatorius nesąžiningais rinkimais apkaltino Žemutinio Naugardo grupė „Aero“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų