REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos žemės ūkio ministras Aleksejus Gordejevas pareiškė, kad Rusija nebepratęs grūdų eksporto ribojimo, NVS šalių susitarimu įvesto šių metų pradžioje. Pardavimą į užsienį imta riboti saugant vidaus rinką – grūdų pardavėjai mieliau parduodavo užsieniui už didesnę kainą. Vėliau Rusija  uždraudė net pardavimus į Baltarusiją ir Kazachstaną. Draudimai baigs galioti birželio 1 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Būtinybė riboti eksportą Rusijoje išnyko, nes laukiamas geras grūdų derlius – apie 85 milijonų tonų.

REKLAMA

Jungtinių tautų Maisto ir žemės ūkio organizacijos duomenimis, šiais metais pasaulyje maisto produktų importui bus išleista virš 1 trilijono JAV dolerių. Investicinio banko Goldman Sachs skaičiuojamas maisto produktų kainų indeksas per 2007 metus išaugo 41 procentą.

Argentina, atvirkščiai, žymiai padidino grūdų eksporto muitus, o Argentinos fermeriai dėl to streikuodami nutraukė grūdų prekybą 5 dienoms, iki birželio 2 dienos. Eksporto muitas padidintas nuo 35 iki proc. ir fermeriai jau streikavo dėl šios priežasties 16 dienų kovo mėnesį.

Argentinoje apie 15 milijonų hektarų žemės naudmenų skirta grūdinėms kultūroms auginti. Kasmet Argentina iš grūdų eksporto turi 24 milijardus JAV dolerių pajamų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų