REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje praėjusiais metais nebuvo užtikrinama tinkama pagarba gėjų, lesbiečių bei transseksualų teisėms, teigia viena įtakingiausių nevyriausybinių pasaulio žmogaus teisių organizacijų "Amnesty International".

REKLAMA
REKLAMA

Tokią išvadą organizacija daro, remdamasi pernai gegužę priimtu Vilniaus miesto mero Juozo Imbraso sprendimu sostinės centre neleisti Vilniuje sustoti Europos Komisijos remiamam antidiskriminacijos vilkikui bei kitais nesusipratimais, kurie buvo susiję su netradicinės seksualinės orientacijos asmenų teisėmis.

REKLAMA

"Amnesty International" primena ir sostinės savivaldybės tarybos nutarimą Vilniaus centre neleisti rengti akcijos už toleranciją, kurioje atskira programa turėjo dalyvauti gėjai, lesbietės ir transseksualai. Tarybos sprendimas buvo priimtas motyvuojant nepakankamu saugumu - esą siekiant apsaugoti pačias seksualines mažumas nuo kitų visuomenės grupių netolerancijos.

Tuo tarpu EK šiuos draudimus komentavo kaip įrodymą, jog šioje srityje reikia dėti ypač daug pastangų: šviesti žmones bei keisti įsišaknijusią netoleranciją netradicinės seksualinės orientacijos žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Paskelbtame Lietuvos įvertinime "Amnesty International" atkreipia dėmesį ir į "Tvarkos ir teisingumo" partijos atstovo, Vilniaus mero J.Imbraso pareikštą paramą troleibusų ir autobusų vairuotojams, kai šie pareiškė nevažinėsią su gėjams ir lesbietėms palankia reklama.

Šia reklama norėta atkreipti dėmesį, jog netradicinės seksualinės orientacijos asmenys gali dirbti tokį pat darbą kaip ir heteroseksualai. Vilniaus meras tuomet pareiškė, kad Lietuvoje prioritetas teikiamas tradicinei šeimai.

"Amnesty International" pamini ir pernai birželį vykusias futbolo rungtynes tarp Lietuvos ir Prancūzijos ekipų. Jose neišvengta incidentų - Lietuvos sirgaliai iškėlė plakatą su užrašu "Sveiki atvykę į Europą". Tai turėjo būti aliuzija į tai, jog Prancūzijai rungtynėse atstovavo nemažai juodaodžių futbolininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų