REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po nesėkme pasibaigusio Tautos prisikėlimo partijos (TPP) steigiamojo suvažiavimo šios politinės jėgos kūrėjai susiburti pabandė antrą kartą, bet slapta, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Užsimoję šturmu imti Seimą per spalio 12-ąją vyksiančius rinkimus, Arūno Valinsko vadovaujami pramogų pasaulio atstovai galbūt suprato, kad politika nėra toks paprastas dalykas, kaip per televizorių dainuoti su fonograma ar pozuoti pusnuoge krūtine.

REKLAMA

Garsenybės rinkosi vangiai

Gegužės 18-ąją TPP steigiamasis suvažiavimas „Litexpo“ parodų centre baigėsi fiasko - į šį renginį susirinko vos pora šimtų neišsimiegojusių įvairaus kalibro pramogų pasaulio veikėjų.

Politinei partijai įkurti būtina turėti mažiausiai tūkstantį steigėjų arba per įgaliotuosius asmenis perduotų jų parašų. Tuo tarpu A.Valinsko vadovaujamos garsenybės sugebėjo privilioti kiek mažiau nei 700 partijai simpatizuojančių asmenų.

REKLAMA
REKLAMA

Po pirmosios nesėkmės TPP steigėjai praėjusį sekmadienį pabandė burtis slapta, pamiršę savo pomėgį bet kokia kaina pakliūti į fotoreporterių ar televizijos operatorių objektyvus.

Sostinės „Šarūno“ viešbutyje išsinuomoję 230 vietų konferencijų salę partijos kūrėjai apie tai neinformavo žiniasklaidos.  Politikai įprastai iš anksto paskelbia net apie gerokai mažesnės svarbos savo renginius.



Sunku buvo ir pensininkams

„Kiek prisimenu iš savo praktikos, politinės partijos Lietuvoje įprastai steigiamos viešai, skaidriai, kviesdamos žurnalistus. Tuo jos kalba ne tik apie savo atvirumą, bet ir pasidaro nemažą reklamą“, - vakar „Respublikai“ TPP kūrimosi procesą komentavo Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VRK vadovo teigimu, iš dabar Seime esančių partijų nėra nė vienos, kurios įsikūrimas būtų nepastebėtas, ar steigiantys naują politinį darinį politikai būtų susidūrę su tokia didele partijos steigėjų skaičiaus problema. „Respublikos“ duomenimis, sunkiai kaip TPP kūrėsi nebent tik Pensininkų ir Reformų partijos.

A.Valinsko partijos posūkis į viešbučio pogrindį gali atsiliepti TPP registravimui Teisingumo ministerijoje. Registracija gali būti atmesta, jei paaiškėtų, kad kuris nors steigiamajame suvažiavime „balsavęs“ partijos steigėjas išties tuo metu ilsėjosi kokioje svečioje šalyje.

REKLAMA

Teisingumo ministro patarėjas Mantas Varaška vakar „Respubliką“ informavo, kad TPP steigėjai, kaip ir Algirdo Paleckio kuriamas „Frontas“, dar nėra pristatę jokių partijos steigimo dokumentų. Juos pateikus, partijų kūrėjais, be kita ko, domėsis ir Valstybės saugumo departamentas, kitos specialiosios tarnybos.



Viskas „da feni“

Vakar TPP iniciatorius A.Valinskas „Respublikai“ neigė, kad nepavykus steigiamajam suvažiavimui partijos kūrėjai ėmėsi veikti slapta ir todėl užsidarė viešbučio salėje.

„Mūsų susirinkimas sekmadienį nebuvo slaptas, net duris palikome atidarytas, - sakė A.Valinskas. - Kadangi žurnalistus kvietėme į savo steigiamąjį suvažiavimą „Litexpo“ rūmuose, daugiau jau nebenorėjome jų trukdyti. Be to, tai buvo tik formalus susirinkimas, nieko nauja neįvyko. Mes turime daugiau steigėjų, nei reikalauja įstatymas“.

REKLAMA

A.Valinskas teigė, kad apie sekmadienio renginį buvo skelbiama steigiamos partijos interneto svetainėje, tačiau joje tokios informacijos nėra - tik TPP deklaracija ir programa.

Paklaustas, kodėl sekmadienio renginiui A.Valinskas pasirinko viešbutį, kuriame kadaise sukėlė incidentą ir buvo teisiamas dėl melagingo pranešimo apie sprogmenį, pramogų pasaulio veikėjas nusijuokė.

„Tai dar vienas mėginimas paspekuliuoti, kuris man visiškai „da feni“ (nesvarbu - red. past.). Visa Lietuva gali turėti teigiamų ar neigiamų prisiminimų“, - sakė A.Valinskas. Kartu jis pridūrė, kad į Teisingumo ministeriją TPP steigimo dokumentus žadama pristatyti jau šiandien.



Julius GIRDVAINIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų