REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant prieštaringų visuomenės vertinimų, antradienį per iškilmingą ceremoniją pasirašytas Vyriausybės ir „NDX energijos“ sandorio baigiamasis aktas, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinio investuotojo bendrovės steigimo procesas buvo baigtas Vyriausybėje pasirašius „Leo LT“ sukūrimo sutartį ir jos priedus. Šiuos dokumentus savo parašais patvirtino dviejų akcininkų atstovai - ūkio ministras Vytas Navickas ir „NDX energijos“ generalinis direktorius Ignas Staškevičius. Pastarasis teigė, kad „Leo LT“ yra ne tikslas, o priemonė pasiekti Lietuvos energetinius ir verslo tikslus.

REKLAMA

Ceremonijoje dalyvavęs Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas pažadėjo, kad parlamentas akylai stebės nacionalinio investuotojo bendrovės veiklą. Premjeras Gediminas Kirkilas „Leo LT“ stebėtojų tarybos pirmininkui Juliui Niedvarui įteikė būsimų darbų sąrašą: Lietuvos elektros energijos vartotojams užtikrinti patikimą jos tiekimą, integruoti Lietuvos elektros energetikos sistemą į Europos Sąjungos valstybių elektros perdavimo sistemas ir elektros energijos vidaus rinkas. Taip pat numatyta, kad nacionalinio investuotojo bendrovė kartu su Lenkijos, Latvijos ir Estijos energetikos įmonėmis steigs bendras įmones, kurios statys naują atominę elektrinę, taip pat ties elektros jungtis į Lenkiją ir Švediją.

REKLAMA
REKLAMA

G.Kirkilas vakar užsiminė, kad įmonės, statysiančios naują jėgainę, steigimo galima tikėtis jau šią vasarą. Po iškilmingos ceremonijos ūkio ministras V.Navickas žurnalistams teigė, kad šį tikslą pasiekti bus stengiamasi visomis jėgomis.

Antraidenį per nacionalinio investuotojo „Leo LT“ akcininkų susirinkimą, kuris vyko pasirašius sutartį, taip pat nuspręsta didinti įmonės įstatinį kapitalą turtiniais akcininkų įnašais - „VST“, Rytų skirstomųjų tinklų ir „Lietuvos energijos“ akcijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų