REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

FIFA prezidentas Seppas Blatteris yra įsitikinęs, kad jo prieštaringa taisyklė „šeši plius penki“ įsigalios jau 2012-2013 metų sezone. Kaip skelbia „The Guardian“, FIFA susilaukė paramos iš daugumos pasaulio futbolo federacijų.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad pagal S. Blatterio siūlomas taisykles vienu metu aikštėje turėtų būti mažiausiai 6 tos šalies, kuriai atstovauja ir klubas, žaidėjai. Taip būtų įvestas legionierių limitas, o Europos Sąjunga jau prabilo, kad neva tai pažeistų jos ginamą laisvą darbo jėgos judėjimo principą. Dėl tokio žingsnio vertės abejoja ir UEFA vadovas Michelis Platini.

REKLAMA

Taisyklės, ribojančios legionierių skaičių aikštėje, bus įvestos jau 2010-2011 metų sezone. Tuomet aikštė bus leidžiama žaisti ne daugiau kaip 7 legionieriams. O 2012 metais įsigalios ir galutinis reguliavimas, nurodantis, kad legionierių vienu metu gali būti ne daugiau nei 5.

Įvesdama legionierių limitą, FIFA siekia, kad tiek nacionaliniai čempionatai, tiek tarptautinės varžybos taptų konkurencingesnės. Šiuo metu, pasak S. Blatterio, itin dažnai atsitinka, kad lygoje, kurioje rungtyniauja 18 ar net 20 komandų, vos 4 ar 5 ekipos yra pajėgios kautis dėl aukščiausių apdovanojimų, tuo tarpu kitos yra pasmerkiamos vegetuoti lentelės viduryje.

„Newcastle United“ treneris Kevinas Keeganas yra pastebėjęs, kad sezoną jo komanda gali pradėti tikėdamasi geriausiu atveju užimti 5 ar 6 vietas, nes į pajėgiausiųjų ketvertuką prasimušti praktiškai neįmanoma. Be to, kritikuojama ir Čempionų lyga, kurioje nuolat dominuoja kelių didžiausių futbolo lygų ekipos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų