REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ir Seime, taip ir uostamiesčio Taryboje prieš parlamento rinkimus atsirado politinių perbėgėlių: birželio 5 dieną į socialdemokratų frakcijos gretas įsilies trys politikai iš Tarybos opozicijos.

REKLAMA
REKLAMA

Tai - Rusų sąjungos nariai Viačeslavas Titovas ir Jurijus Šeršniovas bei jokiai frakcijai nepriklausantis, neseniai įkurtos Žemaičių partijos vicepirmininkas Egidijus Sabataitis.

REKLAMA

Pastarasis „Vakarų ekspresui“ sakė, kad jam atsibodo nuolat klausytis nekonstruktyvios konservatorių kritikos.

„Atsibodo jie man, nebenoriu triukšmo, noriu ramiai ir tvarkingai dirbti, mažiau laidant liežuvį. Pas socialdemokratus, o ne į kitą frakciją perėjau dėl asmeninių priežasčių“, - teigė politikas.

V. Titovas savo motyvu pasirinko teiginį, kad socdemų frakcijoje jis galės daugiau nuveikti darbų, turėti didesnę įtaką sprendžiant rusakalbių mokyklų problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų frakcijos seniūnas Sigitas Dobilinskas mūsų dienraščiui patvirtino, kad yra pasirašytas susitarimas.

„Tačiau oficialiai jie frakcijos nariais taps per Tarybos posėdį. Apie postus komitetuose nieko pasakyti negaliu“, - teigė Tarybos narys.

Neoficialiai buvo kalbama, kad iki šiol 3 narius turėjusiai socialdemokratų frakcijai padidėjus iki 6, būtų buvę siekiama nuo Tarybos Strateginės plėtros komiteto vadovo vairo nustumti liberalę Aliną Velykienę ir vietoje jos siūlyti Rimantą Cibauską, kuris, A. Velykienei tapus komiteto vadove, neapsilankė nė viename posėdyje. Tačiau dabar Savivaldybės koridoriuose garsiau kalbama ne apie šį planą, o apie ketinimus apskritai naikinti Strateginės plėtros komitetą, o jo funkcijas perduoti Tarybos Kolegijai.

Prisijungus trims opozicijos atstovams, iki 21 nario išaugs ir Tarybos dauguma. Iš viso miesto Taryboje yra 31 narys, opozicijoje liks tik dvi frakcijos - Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų