REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužę po sėkmingų derybų su didžiaisiais Lietuvos interneto paslaugų tiekėjais buvo uždarytas vienas didžiausių Lietuvos serveriuose talpintas „torrent“ tinklapis „worldnova.org“.

REKLAMA
REKLAMA

Visame pasaulyje smarkiai populiarėjusiame piratinės informacijos tinklapyje buvo apie 566 tūkst. aktyvių „torrent“ nuorodų į nelegalias kūrinių kopijas, teigiama Lietuvos Antipiratinės veiklos asociacijos (ANVA) pranešime.

REKLAMA

„worldnova.org“ buvo lietuviškas serveris, kuriam interneto prieigą teikė Panevėžio interneto paslaugų bendrovė „Elekta“. Pastarajai įmonei pateikus informaciją apie nelegalią tinklapio veiklą, jis buvo uždarytas tiek vartotojams, tiek tinklapio administratoriui.

Per „worldnova.org“ tinklapį kiekviena kūrinio kopija buvo vidutiniškai parsiųsta apie 200-400 kartų. Jo savininkas įspėtas dėl atsakomybės, jei bandys vėl tęsti nelegalią veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ANVA pirmininko Vyto Simanavičiaus, anksčiau tinklapio adresas buvo „piratic.org“, kurį uždarius visa informacija buvo permesta į „worldnova.org“.

„Negalime uždrausti apsikeitimo bylomis internete, nes tai savaime nėra nusikaltimas. Tačiau viešas vogtų filmų ir muzikos platinimas - nusikaltimas. Nesiimdamas priemonių, nusikaltimo bendrininku tampa ir interneto paslaugų tiekėjai“, - sakė V.Simanavičius.

2006 metais įkurtai ANVA priklauso „Acme“, „Videolyderis“, „Prioro įrašų grupė“, BOD, „Forum cinemas“, „Forum cinemas home entertainment“, „Naujoji melodija“, Latvijos kompanija „DVD Express“.

ANVA atstovaujamų narių produkcija Lietuvos rinkoje sudaro apie 55 proc. vaizdo filmų, apie 70 proc. kino, 80 proc. rusiško repertuaro muzikos, 80 proc. lietuviško repertuaro muzikos ir apie 70 proc. žaidimų rinkos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų