REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Didžiojo Naugardo mieste ketvirtąjį kartą rengiamas lietuvių kultūros pristatymui skirtas renginių ciklas „Langas į Lietuvą“.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 27-29 dienomis vyksiančiose renginiuose gyventojams bus pristatyta spalvinga ir turininga kultūrinė programa: koncertai, dokumentinių filmų retrospektyva, fotografijų ir karpinių paroda, bus aptartos Lietuvos ekonomikos ir verslo plėtros gairės ir perspektyvos, pranešė URM.

REKLAMA

Šiaurės Vakarų Rusijos regione žinomas ir laukiamas Donato Katkaus vadovaujamas Šv. Kristoforo orkestras atliks užsienio ir lietuvių kompozitorių programą. Muzikos mylėtojams skirtos ir „Baltic Guitar Quartet“ muzikinės interpretacijos.

Langą į Lietuvos dokumentiką „pravers“ Rusijos žiūrovams kol kas mažai pažįstami Giedrės Beinoriūtės ir Audriaus Stonio filmai, o Lietuvos fotografų mokyklai atstovaus Antano Sutkaus ir Ado Sendrausko darbai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąkart Didžiojo Naugardo gyventojai išvys ir Palangos fotomenininko Ado Sendrausko nuotraukų parodą „Naugardo žemės geroji žinia“, o vienu svarbiausių ciklo renginių taps profesoriaus Edvardo Gudavičiaus knygos „Lietuvos istorija“ rusų kalba pristatymas. Didžiojo Naugardo skaitytojai taip pat bus supažindinti su rusų kalba išleista Aido Marčėno, Herkaus Kunčiaus, Antano Škėmos kūryba kūryba.

Didysis Naugardas išsidėstęs Rusijos šiaurės vakaruose, netoli Ilmenio ežero. Miestas garsėja kaip tarptautinis turizmo centras, mieste gyvena 216 tūkst. gyventojų. Didžiajame Naugarde vyrauja trąšų ir elektros įrenginių gamyba, išvystyta maisto pramonė, miestą su Lietuva sieja glaudūs ekonominiai ryšiai.

Programa „Langas į Lietuvą“ – bendromis Lietuvos verslo bendruomenės, Lietuvos užsienio reikalų ir Kultūros ministerijų pastangomis jau ketvirtus metus organizuojamas renginys, sulaukiantis didelio Rusijos regionų gyventojų susidomėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų