REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurovizijos dainų konkurso nugalėtojas Dima Bilanas iš skurdžios Rusijos provincijos autsaiderio labai greitai virto popmuzikos superžvaigžde, dainuojančia su tokiais Vakarų atlikėjais kaip Timbalandas ir Nelly Furtado.

REKLAMA
REKLAMA

Po šeštadienio pergalės Belgrade, kurią pasiekė su balade „Believe“, 26 metų dainininkas dar labiau priartėjo prie tikslo tapti pirmąja tarptautine Rusijos popmuzikos žvaigžde.

REKLAMA

JAV ritmenbliuzo žvaigždė Timbalandas prodiusavo „Believe“, o kanadiečių dainininkė N.Furtado dainuoja su Dima Bilanu jo anglų kalba leidžiamame albume, kuris turi pasirodyti šiais metais. Dima Bilanas taip pat dirba su Rudy Perezu, kuris prodiusavo Julio Iglesias ir Christinos Aguileros hitus.

Dainininkas, kurio tikrasis vardas yra Viktoras Belanas, gimė 1981 metų gruodžio 24 dieną Ust Džegutoje, pramoniniame miestelyje Karačiajų Čerkesijoje, skurdžioje ir neramioje Rusijos Kaukazo respublikoje, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai.

REKLAMA
REKLAMA

Kai Dimai buvo šešeri, jo šeima persikraustė į Maiskį kaimyninėje Kabardos Balkarijos respublikoje. Dainuoti jis pradėjo vietiniame vaikų chore, mokėsi groti akordeonu.

Jis dalyvaudavo Pietų Rusijoje vykusiuose muzikos festivaliuose, o 1999 metais įstojo į prestižinę Maskvos Gnesinų muzikos akademiją.

„Iš karto supratau, kad Belanas išvažiuos ir taps žvaigžde“, - rusų žurnalui „Telenedelia“ sakė jo mokyklos Maiskyje direktorė Anžela Arutiunova.

Kai vaikinas būdamas 16-os išvažiavo į Maskvą dalyvauti viename festivalyje, visas miestas prisidėjo prie to, kad jis galėtų sumokėti 2 tūkst. rublių (188 litų) nario mokestį, sakė A.Arutiunova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas buvo nauja, nežinoma, niekas manęs ten nepasitiko. Lijo ir snigo. Visą dieną ieškojau to festivalio vietos“, - viename interviu sakė Dima Bilanas, pasakodamas apie pirmuosius įspūdžius Maskvoje.

Maskvoje jis pasivadino Dima Bilanu - pasiėmė motinos tėvo vardą ir pakeitė vieną balsę pavardėje, nes manė, kad Bilanas skamba geriau.

Didysis proveržis įvyko, kai Dima susitiko su įtakingu Rusijos muzikos prodiuseriu Jurijumi Aizenšpisu, kuris 9-ajame dešimtmetyje išgarsėjo su roko grupe „Kino“. Jurijus ėmėsi globoti jaunąjį dainininką.

REKLAMA

Baigęs Gnesinų muzikos akademiją Dima 2003 metų spalį išleido pirmąjį albumą „Nakties chuliganas“, kuriame derino popmuziką su ritmenbliuzu.

2004-aisiais išleistą jo antrąjį albumą „Ant dangaus kranto“ sudarytė lyriškos baladės, kurios jį dar labiau išpopuliarino.

Dima Bilanas dvejus metus iš eilės kaip geriausias rusų atlikėjas laimėjo MTV Europos muzikos apdovanojimą ir buvo išrinktas atstovauti Rusijai 2006-ųjų Eurovizijoje, per kurią su daina „Never Let You Go“ užėmė antrą vietą.

Dainininkas taip pat sėkmingai dirba modeliu, Rusijoje juo žavisi daugybė merginų, o kai kurios net pasidaro jam skirtas tatuiruotes. Tuo tarpu vyrai dažnai renkasi Dimos Bilano šukuoseną.

REKLAMA

Su pergale šiemetinėje Eurovizijoje Dimą Bilaną pasveikinęs Kabardos Balkarijos prezidentas Arsenas Kanokovas pareiškė, kad dainininkas vertas respublikos liaudies artisto vardo.

Tuo tarpu Karačiajų Čerkesijos prezidentas Mustafa Batdyjevas pranešė, kad viena iš gimtojo Dimos Bilano miesto Ust Džegutos gatvių bus pavadinta atlikėjo vardu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų