REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusio socialdemokrato Algirdo Paleckio buriamos „Fronto“ partijos įkūrimui steigiamajame suvažiavime pritarė 400 steigėjų, dar beveik tūkstantis steigėjų valią dėl partijos įkūrimo pareiškė per įgaliotinius. Iš viso už partijos steigimą balsavo 1387 steigėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Jei Teisingumo ministerija patvirtins partijos steigimo dokumentus, „Frontas“ taps 38-a Juridinių asmenų registre įregistruota partija. Įregistruoti partiją siekia ir žemaičiai, kurių dokumentai šiuo metu tikrinami ministerijoje, bei laidų vedėjas Arūnas Valinskas, kurio kuriama Tautos prisikėlimo partija po praėjusį savaitgalį vykusio partijos steigiamojo suvažiavimo dokumentų vis dar nepateikė ministerijai.

REKLAMA

„Fronto“ partija skelbia atstovausianti kairiosioms jėgoms.

Į suvažiavimą sveikinimo žodžio tarti buvo atvykę Kovo 11-osios Nepriklausomybės akto signatarai Bronislovas Genzelis, Vytenis Andriukaitis (pastarasis taip pat ne kaip LSDP narys, o kaip signataras), Egidijus Bičkauskas. Taip pat Lietuvos rusų sąjungos vadovas Sergejus Dmitrijevas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Andrius Mazuronis ir 20 sąjungos „Už teisingą Lietuvą“ narių.

REKLAMA
REKLAMA

Buklete, kuris dalintas suvažiavimo metu, pasisakoma už stiprų prezidentą, nors išdalinti programiniai dokumentai ir teigia, kad vienas iš organizacijos principų yra kolegialumas. Taip pat pasisakoma už susikompromitavusių parlamentarų atstatydinimą, Lietuvos karių atšaukimą iš visų tarptautinių misijų.

Algirdas Paleckis portalui „Balsas.lt“ sakė, kad jo partija tikrai yra geriau pasiruošusi organizacine prasme nei A. Valinsko partija, kuriai įsisteigti praktiškai nepavyko. Jų partija įvertino visus juridinius niuansus ir reikalavimus ir neabejoja, jog formalų 1000 partijos narių reikalavimą jie įvykdys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kuo jo partija skiriasi nuo kitų socialiai nuskriaustus, vidutinio sluoksnio žmones ginančių politinių jėgų, A. Paleckis sakė, jog jie orientuojasi į didžiąją dalį žmonių, kurie arba vos laikosi vidutiniame sluoksnyje arba gyvena prasčiau nei vidutinio sluoksnio atstovai. A. Paleckis akcentavo tuos pačius dalykus, kaip ir daugelis kitų partijų, ypač įvardijančių save kaip kairiosios, tai yra ir progresinio mokesčio, nekilnojamojo turto mokesčio įvedimą, prabangos prekių apmokestinimą, teigė, jog sieks, kad būtų didinami mokesčiai kapitalui ir mažinami darbui. A. Paleckis taip pat žadėjo peržiūrėti skandalingų privatizacijų istoriją.

REKLAMA

Į klausimą, kas finansuoja jo partiją ir kas ateityje tai darys, A. Paleckis sakė, jog tai daugiausia yra smulkios aukos, o pradiniame partijos kūrimo etape jie didelių išlaidų kol kas nepatyrė, viskas daugiausia remiasi narių ir rėmėjų entuziazmu.

Paklaustas, kokia bus komanda, kuri vykdys visas pertvarkas, jei partija laimėtų rinkimus, A. Paleckis sakė, jog kol kas nėra pasirengęs atsakyti į šį klausimą, bet teigė, jog remtųsi ne tik partiniais žmonėmis, bet ir tais nusivylusiais, į jokias partijas nenorinčiais eiti talentais, kurių šiandien sakė nenorintis įvardinti.

REKLAMA

Primename, jog žinomomis pavardėmis naują politinę jėga kuriantis, iš socialdemokratų partijos triukšmingai išmestas A. Paleckis yra gyręsis ir anksčiau.

Jis taip pat minėjo, jog dar prieš suvažiavimą jam pavyko iš LSDP Vilniaus skyriaus pavyko prisivilioti 120 narių bei 100 LSDP narių iš kitų miestų skyrių.

A.Paleckis portalui „Balsas.lt“ sakė, jog klausimas, kas galėtų būti koalicijos partneriai po rinkimų, kol kas yra per ankstyvas, tačiau įvardino, jog tai tikrai nebus socialdemokratai, kurie yra visiškai praradę rinkėjų pasitikėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprendimą išbraukti A.Paleckį iš partijos LSDP taryba priėmė sausio pabaigoje, įvertinusi jo šnekas apie tai, kad profesionalųjį meną turėtų remti Kultūros ministerija ir „elitas“, taip pat grasinimus nacionalizuoti dienraštį „Lietuvos rytas“.

Be to, kaip nestatutinės įvertintos ir A.Paleckio pastangos organizuoti partinį referendumą, kuris parodytų, esą eiliniai socdemai nesutinka su nuostata „Leo LT“ kurti drauge su privataus kapitalo bendrove „NDX energija“, valdančia Vakarų skirstomuosius tinklus (VST).

REKLAMA

Vilniaus vicemeras tokį partijos sprendimą buvo apskundęs 3-ajam Vilniaus apylinkės teismui, bet šis jį atmetė.

Vėliau A. Paleckis pasitraukė ir iš Vilniaus vicemero pareigų. Jis nurodė, jog pasitraukimo priežastis yra tai, jog jo neberemia socialdemokratų frakcija sostinės savivaldybėje. Be to, jam esą reikia daugiau laiko kuriant naują partiją.











REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų