REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš keletą savaičių entuziastai pradėjo akciją, skatinančią vairuotojus pavėžėti į darbą kitus ar padėti ištikus nelaimei kelyje. Prie akcijos „O kas už vairo? Draugiškas vairuotojas“ prisidėti panorę lietuviai kviečiami registruotis specialiai sukurtoje interneto svetainėje. Norinčių pagelbėti jau atsirado, tačiau nedaug kas linkęs važiuoti su nepažįstamaisiais.

REKLAMA
REKLAMA

Draugiški vairuotojai kviečiami registruotis interneto tinklalapyje draugiskasvairuotojas.lt. Skiltyje „Pavežk draugą“ jie gali nurodyti savo duomenis bei maršrutą, kuriuo važiuoja tam tikrą valandą.

REKLAMA

Panašios interneto svetainės populiarios užsienyje. Tačiau jose siūloma keliauti į kitas valstybes ar tolimesnius miestus. Tiesa, besisiūlantys pavežėti už tai ima pinigus. Jie sutaupo pinigų degalams, o pakeleiviai važiuoja pigiau nei traukiniu ar autobusu.

Tačiau lietuviai prašytis pavežami neskuba. Pirmą – gegužės 12-ąją – prasidėjusios akcijos dieną tinklalapyje užsiregistravęs Evaldas iki šiol nesulaukė nė vieno skambučio.

REKLAMA
REKLAMA

„Viena pažįstama man atsiuntė nuorodą, tad ir užsiregistravau. Aš visada galvojau, kad galima būtų važiuoti ne vienam, o dviese arba trise. Kol kas niekas nepaskambino. Gal žmonės nelabai žino apie tokią akciją. Nors aš irgi abejoju, kad tai galėtų būti veiksminga priemonė“, – sakė vilnietis.

Tuo tarpu rubrikoje „Padėk draugui“ registruojasi tie, kurie gali suteikti pagalbą kelyje sugedus automobiliui ar pasibaigus kurui.

„Užsiregistravau, nes pati idėja pasirodė įdomi. Kol kas niekas nepaskambino. Tiesiog, manau, dar projektas neįsisiūbavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei jau būčiau grįžęs namo ir kas nors paskambintų dėl pagalbos, – nevažiuočiau, bet jei būčiau kelyje ir reiktų tik šiek tiek į šoną pasukti – kodėl ne“, – tikino interneto svetainėje užsiregistravęs Tomas.

Iš viso per dvi akcijos savaites interneto svetainės galinčiųjų pavežti skiltyje užsiregistravo kelios dešimtys lankytojų Vilniuje, apie 20 – Kaune, keletas Klaipėdoje ir kituose miestuose.

Tokius rezultatus vienos iš akcijos iniciatorių, Lietuvos vairuotojų mokymo ir kvalifikacijos kėlimo mokyklų asociacijos prezidentas Kęstutis Vaicekiūtis vertino teigiamai.

REKLAMA

„Kaip pirmam bandymui – visai neblogas rezulatatas. Tai graži idėja ir reikia ją populiarinti. Kad Lietuvoje yra pakankamai draugiškų vairuotojų, ir kalbos nėra, tačiau pasitaiko ir chuliganų. Akcija nukreipta prieš tuos, kurie nedraugiški“, – teigė K. Vaicekiūtis.

Primename, jog socialinės kampanijos „O kas už vairo? Draugiškas vairuotojas“ skelbiamas tikslas – ugdyti vairavimo kultūrą Lietuvos keliuose.

Kampanijos iniciatoriai: Policijos departamentas prie LR Vidaus reikalų ministerijos, Lietuvos vairuotojų mokymo ir kvalifikacijos kėlimo mokyklų asociacija ir draudimo bendrovė „BTA Draudimas“.  

Akcijos populiarinimas tęsis iki gegužės pabaigos, tačiau pačių vertybių propagavimas – neribotą laiką, teigia akcijos organizatoriai.

Eglė Lipeikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų