REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepriklausomų valstybių sandraugos valstybių vadovai šią savaitę susitiks Baltarusijos sostinėje Minske. Tačiau susitikimą gaubia neaiški pačios organizacijos ateitis. Kaip skelbia „Russia Today‘, 11 pokomunistinių valstybių vadovai svarstys su ekonominiu bendradarbiavimu, migracija, nusikalstamumo kontrole bei kitomis esminėmis problemomis susijusius klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, kol kas NVS neturi jokios aiškios savo ateities vizijos. Organizacija egzistuoja tik potencialiai kaip virtuali struktūra, neturinti jokių mechanizmų bendradarbiavimui įtvirtinti. NVS narės negeba susitarti ir dėl bendradarbiavimo energetikos srityje. Dauguma NVS narių yra arba energetinių išteklių eksportuotojos, arba itin svarbios tranzito šalys.

Būtent šia korta ir stengiasi pasinaudoti Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, kuris pareiškė, kad, užuot mokiusi Baltarusiją, Europa turi susirūpinti energetinių išteklių tiekimo išsaugojimu. Baltarusija yra viena iš svarbiausių tranzito šalių, per kurią keliauja energetiniai ištekliai į Vakarų Europą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų