REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„ASUSTeK Computer“, o taip pat ir jos konkurentės „Gigabyte“ ir MSI skuba papildyti pagrindinių plokščių asortimentą pagamintomis su dar net oficialiai nepristatytu „Intel P45 Express“ lustų rinkiniu, veikiančiu kartu su ICH10R pietiniu tiltu. Neseniai „XFastest.com“ puslapiuose buvo paskelbtos vienos iš tokių inovacinių plokščių „P5Q Premium“ kokybiškos nuotraukos.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia į akis krenta originalios išvaizdos pasyvaus aušinimo sistema, kurią sudaro keli variniai radiatoriai ir šilumos pašalinimo vamzdeliai. „P5Q Premium“ plokštė turi keturias 240 kontaktų DIMM jungtis DDR2 1200 atminčiai, o taip pat daug sistemos išplėtimui skirtų jungčių: net keturios „PCI Express х16“, viena „PCI Express х1“ ir PCI porelė. Čia rasime „HD Audio“ 7.1 kanalo garso lustą, o taip pat net dešimties SATA2 prievadų „fermą“.

REKLAMA

Galinėje plokštės pusėje sumontuotos net keturios RJ-45 tinklo išvestys, viena PS/2 ir dešimt USB 2.0 jungčių, optiniai ir koaksialiniai S/PDIF išvadai, šešios garso jungtys ir spartintojams reikalingi „Reset“ ir „Power On“ mygtukai.

Šiuolaikinių pagrindinių plokščių silpna vieta – kondensatoriai, tad reikia pažymėti, kad čia naudojami gerokai patikimesni japoniški kondensatoriai su kietu elektrolitu. Plokštėje naudojamas inovacinis procesoriaus maitinimas, turintis 16 fazių schemą, o pati jungtis yra skirta suderinamiems su „Intel LGA775“ procesoriams, kurių sistemos magistralės dažnis yra iki 1600 MHz, tame tarpe ir daugiabranduoliniams modeliams, pagamintiems pagal 45 nm technologiją.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje plokštėje panaudota nemažai naujų technologijų, pavyzdžiui, aparatinis sprendimas „Asus EPU-6 Engine“, leidžiantis efektyviai valdyti pagrindinio procesoriaus maitinimą įvairių apkrovų metu ir taip ženkliai sumažinantis elektros energijos vartojimą, o taip pat ir nereikalingos šilumos išskyrimą.

Kita įdomi „Asus“ sukurta ir čia naudojama technologija – „Asus Express Gate“. Jos dėka iš įdiegtos atminties mikroschemos per 5 sekundes galima įkrauti miniatiūrinę operacinę sistemą „Linux“, kurioje vartotojas galės naršyti internete „Firefox“ naršykle, tikrinti el. paštą, bendrauti „Skype“, klausyti muziką, peržiūrėti vaizdus ir visa tai - neįkraunant pagrindinės OS (!). Gal ateityje kai kurie vartotojai išvis atsisakys gremėzdiškų operacinių sistemų ir naudosis tik tokiomis lengvai įkraunamomis ir fantastiška sparta veikiančiomis miniOS.

„Asus P5Q Premium“ plokštės kaina kol kas neskelbiama, tačiau parduotuvių lentynas ir kompiuterių surinkimo laboratorijas ji turėtų pasiekti šių metų birželio arba liepos mėnesį.



Remigijus Bukauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų